Ζυμώσεις για τα ψηφοδέλτια της Θεσπρωτίας. Πoια ονόματα παίζουν…

21 ημέρες πριν τις εκλογές και στα κομματικά επιτελεία στην Θεσπρωτία  επικρατεί πυρετός διεργασιών για την προετοιμασία των ψηφοδελτίων, με τον νομό να εκλέγει μετά από πολλά χρόνια...

21 ημέρες πριν τις εκλογές και στα κομματικά επιτελεία στην Θεσπρωτία  επικρατεί πυρετός διεργασιών για την προετοιμασία των ψηφοδελτίων, με τον νομό να εκλέγει μετά από πολλά χρόνια 2 βουλευτές.

Φυσικά και σε αυτές τις εκλογές, οι εσωκομματικές διαμάχες ρυθμίζουν την στελέχωση των ψηφοδελτίων, που σε πολλές περιπτώσεις έχουν δημιουργήσει γκρίνιες και έχουν στείλει τα στελέχη στα χαρακώματα. Μόνο στο τοπικό ΚΚΕ είναι ψιλοξεκάθαρα τα πράγματα ενώ στα υπόλοιπα κόμματα, επικρατεί «ομίχλη», ωστόσο έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρον από τους δυνητικούς υποψήφιους.

Στην Νέα Δημοκρατία:
Ο Αντώνης Μπέζας είναι σίγουρος στο ψηφοδέλτιο ενώ ακούγονται δυνατά και προωθούνται από την ΝΟΔΕ, ο Αντιπεριφεριάρχης αγροτικής οικονομίας και κοινοτικών ενισχύσεων Νικόλας Κάτσιος (ο οποίος στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, έπιασε κορυφή) και ο πρώην Νομάρχης Βασίλης Γιόγιακας (ο οποίος δικαιώθηκε πανηγυρικά για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της παράβασης καθήκοντος). Η Ευτυχία Σκούρα είναι η επικρατέστερη για την θέση της γυναικάς στο ψηφοδέλτιο.

Στο ΣΥΡΙΖΑ:
Στους εν δυνάμει κυβερνόντες, τα πράγματα τα έχουν μπερδέψει μόνοι τους. Διαβάστε εδώ περισσότερα. Επικρατέστεροι για το ψηφοδέλτιο είναι ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Ηγουμενίτσας Αντρέας Νταής, ο πρώην υποψήφιος βουλευτής Μάριος Κατσής και η Χριστίνα Γκάνια. Αναμένεται η ανακοίνωση του 4ου δυνατού ονόματος  

Στο ΠΑΣΟΚ:
Η δυστοκία στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου είναι δεδομένη, ειδικά μετά την ανακοίνωση του νέου κόμματος του Γ. Παπανδρέου. Το φίδι από την τρύπα , θα το βγάλουν από ότι φαίνεται ο πρώην Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος (αν και ο ιδιος δεν το επιβεβαιώνει) η πρώην υποψήφια βουλευτής Δήμητρα Κολογιάννη και ο γραμματέας της ΝΕ Θεσπρωτίας Ερρίκος Μητσιώνης. Ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κώστας Πανταζής, με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως δεν θα συμμετέχει για προσωπικούς λόγους.

Στο ΚΚΕ:
Τα πράγματα εκεί είναι σχεδον εθιμοτυπικά. O επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηγουμενίτσας Δώρης Δήμας, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Θεσπρωτίας Σωτήρης Γκίκας και ο πολιτικός μηχανικός Τάκης Χρήστου είναι σχεδόν σίγουροι για το ψηφοδέλτιο, το οποίο πιθανότατα θα κλείσει με τον Γιάννη Παπαθεωδόρου.

Στο Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών:
O πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Γόγολος είναι σχεδόν σίγουρος υποψήφιος. Πιέσεις δέχεται και ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Μπέλλος. Η τετράδα πιθανόν θα συμπληρωθεί με την Σουζάνα Καπνίση και το Θανάση Φερεντίνο, που το βράδυ του Σαββάτου παραιτηθηκαν από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ (δειτε εδώ).

Στο Ποτάμι:
Η διαδικασια ειναι ακομα ανοιχτή, ωστόσο το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Φώτης Σγούρης και ο Ιχθυολόγος Γιάννης Μιττάκος φαινεται πως ειναι στο ψηφοδέλτιο.

In this article

Join the Conversation