Στην Συνάντηση Μαθητικών Θιάσων του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Παραμυθιάς

Στην «Συνάντηση Μαθητικών Θιάσων», που διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συμμετέχει η δραστήρια θεατρική ομάδα του Γυμνάσιου Παραμυθιάς, με το έργο της Λίλιαν Δημητρακοπούλου «Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ». Στην...

– 9ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, Ευγένιου Τριβιζά «Οι δραπέτες στης σκακιέρας» Παρασκευή 5 Ιουνίου, 7:00’ μ.μ.
– 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων Ευγενίας Φακίνου «Ντενεκεδούπολη», Τρίτη 9 Ιουνίου, 8:30’ μ.μ.
– 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, Αριστοφάνη «Όρνιθες», Παρασκευή 12 Ιουνίου, 7:00’ μ.μ.
– Γυμνάσιο Παραμυθιάς, Λίλιαν Δημητρακοπούλου «Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ», Τετάρτη 17 Ιουνίου, 8:30’ μ.μ.
– 2o Λύκειο Ιωαννίνων, Κ. Πρετεντέρη – Α. Γιαλαμά «Τζένη – Τζένη» Παρασκευή 19 και Σάββατο 20  Ιουνίου, 8:30’ μ.μ.
– 11ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων Άντον Τσέχωφ «Αίτηση σε γάμο – Αρκούδα – Επέτειος» Δευτέρα 22 Ιουνίου, 8:30’ μ.μ.
– ΓΕΛ Κατσικά, Ρομπέρ Τομά «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται», Τετάρτη 24 Ιουνίου, 8:30’ μ.μ.
– Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, Θεατρικός όμιλος «Η κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των θαυμάτων»
– Παρασκευή 26 Ιουνίου, 7:00’ μ.μ., Γυμνάσιο Βελισσαρίου, Μάγιας Δεληβοριά «Η Αλφαβήτα της εφηβείας», Δευτέρα 29 Ιουνίου, 8:30’ μ.μ.

Παράλληλα το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων οργάνωσε και υλοποιεί την εκπαιδευτική πρωτοβουλία «Ντύνοντας ένα ρόλο». Πρόκειται για μια έκθεση φωτογραφίας η οποία που προέκυψε μετά από συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ και σχολικών μονάδων. Προηγήθηκαν ανάγνωση έργων, δραματουργική ανάλυση, συζήτηση μεταξύ των μελών της κάθε ομάδας, διανομή καθηκόντων, παραλαβή κοστουμιών από το βεστιάριο του ΔΗΠΕΘΕ και τέλος φωτογράφηση σε χώρο επιλογής της δημιουργικής ομάδας.  Το ΔΗΠΕΘΕ ευχαριστεί την υπεύθυνη του προγράμματος Στασινή Σιώζου,  που πρότεινε, οργάνωσε και υλοποίησε το πρόγραμμα, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους που συμμετείχαν σε αυτό,  τον φωτογράφο Θύμιο Μάτζιο που οικιοθελώς  συνέβαλε στο τελικό αποτέλεσμα, καθώς και το τμήμα αισθητικής και μακιγιάζ των «ΙΕΚ Δέλτα» για τη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση αυτής της δράσης.

Θα ακολουθήσει έκθεση φωτογραφιών στο θέατρο «Καμπέρειο» κατά τη διάρκεια της «Συνάντησης Μαθητικών Θιάσων». Στις φωτογραφίες απεικονίζονται μαθητές από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίοι με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους φωτογραφήθηκαν φορώντας θεατρικά κοστούμια από τις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

In this article

Join the Conversation