Έλεγχο της DIGEA για τις διακοπές στο σήμα της Θεσπρωτίας, ξεκινά η ΕΕΤΤ

Έλεγχο στη DIGEA σχετικά με τη διακοπή του τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος σε διάφορες περιοχές της Θεσπρωτίας ξεκινά η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), όπως αναφέρεται σε επιστολή...

Έλεγχο στη DIGEA σχετικά με τη διακοπή του τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος σε διάφορες περιοχές της Θεσπρωτίας ξεκινά η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), όπως αναφέρεται σε επιστολή του Αντιπροέδρου της προς τον Β. Γιόγιακα.

Η απάντηση ήλθε σε συνέχεια της επιστολής του βουλευτή Θεσπρωτίας προς την Ε.Ε.Τ.Τ. με την οποία καλεί την Ανεξάρτητη Αρχή να διεξαγάγει έκτακτο έλεγχο για το αν η DIGEA τηρεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά εκπομπής σήματος στη Θεσπρωτία. Στην επιστολή της Ε.Ε.Τ.Τ. σημειώνεται ότι παρέχεται από τον Νόμο στη DIGEA η δυνατότητα εγκατάστασης σταθμών συμπληρωματικής κάλυψης με σκοπό την καλύτερη δυνατή κάλυψη του δικτύου από γεωγραφικής και τεχνικής πλευράς.

Επισημαίνεται δε ότι η Αρχή έχει λάβει γνώση των προβλημάτων λειτουργίας στα κέντρα εκπομπής της εταιρείας στη Θεσπρωτία καθώς και των ενεργειών που έχει δεσμευθεί ότι θα αναλάβει η DIGEA για την διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Φαρμακοβούνι αλλά και της διακοπής του δορυφορικού σήματος σε όλο τον νομό.

«Οι απαντήσεις και της Ε.Ε.Τ.Τ. και της DIGEA στις επιστολές μας ήταν άμεση και περιέχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση του προβληματικού τηλεοπτικού σήματος στον Νομό μας. Θα παρακολουθούμε το θέμα προσδοκώντας ότι οι δεσμεύσεις αυτές θα γίνουν πράξη το συντομότερο δυνατόν», σχολίασε ο κ. Γιόγιακας.

In this article

Join the Conversation