Ιατρικός, Οδοντιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσπρωτίας: Να αποσυρθεί το σ/ν για το ασφαλιστικό

Ο Ιατρικός, Οδοντιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσπρωτίας , μετά από κοινή σύσκεψη των προέδρων τους , δηλώνουν ομόφωνα την κατηγορηματική τους αντίθεση στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για...

Ο Ιατρικός, Οδοντιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσπρωτίας , μετά από κοινή σύσκεψη των προέδρων τους , δηλώνουν ομόφωνα την κατηγορηματική τους αντίθεση στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο , το οποίο με το επιχείρημα της δήθεν ασφαλιστικής μεταρρύθμισης , καταλήγει σε μια πρωτοφανή εισπρακτική επιδρομή που σε συνδυασμό με τις φορολογικές επιβαρύνσεις οδηγεί ουσιαστικά σε δήμευση του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών , ανεξαρτήτως κλάδου και τομέα απασχόλησης.

Επιπλέον δε συνοδεύεται από καμία αναλογιστική μελέτη που θα μπορούσε να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά του. Ως υγειονομικοί , ζητούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και την έναρξη διαλόγου ουσιαστικού και όχι προσχηματικού , από μηδενική βάση. Διεκδικούμε αυτόνομο-ανεξάρτητο και αυτοδιοικούμενο ΕΤΑΑ , ένα Ταμείο το οποίο δεν έχει επιβαρύνει ποτέ τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε με ένα ευρώ. Συμμετέχουμε δυναμικά στη Γενική Απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016.

Παλεύουμε για ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο , με προοπτική , κοινωνικά δίκαιο που θα εξασφαλίζει στον ελεύθερο επαγγελματία τη δυνατότητα καταβολής των ασφαλιστικών του εισφορών.

Η Πρόεδρος Ιατρικού Συλλλόγου Φατούρου Χαρά
Ο Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Κιτσάτης Γρηγόριος
Ο Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοντός Ιωάννης
In this article

Join the Conversation