Τα είπε ο σύλλογος τουριστικων καταλυμάτων και επιχειρήσεων εναλλακτικού τουρισμού

Ο συντονισμός δράσεων για την τουριστική σεζόν, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποίησε ο νεοσύστατος σύλλογος τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων μορφών εναλλακτικού τουρισμού. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με...

Ο συντονισμός δράσεων για την τουριστική σεζόν, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποίησε ο νεοσύστατος σύλλογος τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων μορφών εναλλακτικού τουρισμού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία μεταξύ άλλων, επιχειρηματιών της περιοχής, της αντιδημάρχου Βασιλικής Ντούκα, του εντεταλμένου δημοτικού σύμβουλου σε θέματα τουρισμού Δημήτριου Λώλου, της περιφερειακής συμβούλου Αντιγόνης Φίλη, του δημοτικού συμβούλου Αντρέα Μπάμπα, του εκπροσωπου του επιμελητήριου Δημήτριου Νάκου, του πρόεδρου του ΤΟΕΒ Γλυκής Μ. Φωτίου, της προέδρου της Τ.Κ Γλυκής Λαμπρινής Τζίμα και του εκπροσωπου του πολιτιστικού συλλογου Γλυκής Δ Κίτσου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στην paramythia-online.gr ο προεδρος του συλλόγου τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων μορφών εναλλακτικού τουρισμού Αποστόλης Φούρκας και το μέλος του ΔΣ Ηλίας Φωτίου, τέθηκαν επί τάπητος μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τόσο την προβολή του τουριστικού προϊόντος όσο και παρεμβάσεων για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, όπως ο καθαρισμός των μνημείων, η συνεργασία των ΚΕΤΛ Θεσπρωτίας και Πρεβέζης για την μεταφορά επισκεπτών, η παρουσία αθίγγανων στον Αχέροντα, κ.α

Οσον αφορά τον Αχέροντα: Άμεσοι στόχοι που τέθηκαν είναι ο καθαρισμός ο φωτισμός και η ανάδειξη του βυζαντινού ναού Γλυκής (η αρχαιολογία εδωσε ηδη την σχετική αδεια), ο καθαρισμός το κλάδεμα και η περιποίηση του πάρκου με παράλληλη λειτουργία του συντριβανιού, η τοποθέτηση πινακίδας στην είσοδο του χωριού που θα καλωσορίζει του επισκέπτες, οπως και η τοποθέτηση απο την Εθνική ΑΤΜ. Απο την περιφέρεια ζητήθηκε να καλυφθούν οι λακούβες στο κομμάτι Ποταμιας­ Κυψέλης ώστε να είναι πιο ασφαλής η πρόσβαση στην περιοχή. Ολοι οι φορείς ανέλαβαν και δεσμεύτηκαν να υλοποιήσουν συγκεκριμένα κομμάτια που πρέπει να κουμπώσουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα ωστε να καταστήσουν την Γλυκη πραγματική βιτρίνα του Δήμου μας.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε:
– H προβολή με έντυπο υλικό σε σημεία της Ηπείρου
– Οι επεμβάσεις σε σημεία αναφορά
– Η δημιουργία ιστοσελίδας του συλλόγου
– Η πραγματοποίηση εκδήλωσης για την έναρξη της τουριστικής σεζόν
– Ο καλλωπισμός των επισκέψιμων μνημείων σε συνεργασία με την εφορία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Επόμενη συνάντηση του συλλόγου τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων μορφών εναλλακτικού τουρισμού, την ερχόμενη Δευτέρα.

In this article

Join the Conversation