Η Στ. Μπραϊμη για το αποχετευτικό Παραμυθιάς τα απορρίμματα του Ιονίου και τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

Στην εκπομπή «Χωρίς Τίτλο» της ΕΡΤ Ιωαννίνων και της δημοσιογράφου Βάσως Γκόρου, μίλησε το πρωί της Δευτέρας η δήμαρχος Σουλίου για το αποχετευτικό Παραμυθιάς και το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου....

Στην εκπομπή «Χωρίς Τίτλο» της ΕΡΤ Ιωαννίνων και της δημοσιογράφου Βάσως Γκόρου, μίλησε το πρωί της Δευτέρας η δήμαρχος Σουλίου για το αποχετευτικό Παραμυθιάς και το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου. Μεταξύ άλλων η Σταυρούμα Μπραϊμη ανέφερε:

Για τα σκουπίδια Κέρκυρας και Λευκάδας
Στην Κέρκυρα υπάρχουν 2 ΧΥΤΑ, εκ των οποίων ο ένας δεν δούλεψε ποτέ. Συνήθως οι αυτοδιοίκητοι βγάζουν τα επαναστατικά τους στον αέρα ενώ πάντα απευθύνονται στην Ήπειρο. Όταν έγινε ο ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη, τα ιδία προβλήματα αντιμετώπιζε και ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου. Δεν υπάρχουν κάποιοι πιο έξυπνοι και κάποιοι λιγότερο έξυπνοι. Ο κάθε τόπος θα πρέπει να αποφασίσει αν θα έχει τα σκουπίδια στο δρόμο. Όσο ακολουθούμε την παραβολή του ασώτου, κανείς δεν διορθώνεται. Η αλληλεγγύη πρέπει να είναι αμφίδρομη. Ας μου εξηγήσει ένας δήμαρχος μιας τουριστικής περιοχής για πιο λόγο οι δική μας δημότες να είναι αλληλεγγύη σε ένα πρόβλημα που δεν έχουν λύσει εδώ και τόσα χρόνια. Απορώ πως περιοχές που παίρνουν λεφτά από τον τουρισμό, απατούν να λύσουν το πρόβλημα τους άλλες περιοχές. Δεν έχει καμία λογική…

Για την Κυβέρνηση  και το κράτος
Πρέπει  επιτέλους η Κυβέρνηση να αντιληφθεί το σοβαρό πρόβλημα στην διαχείριση των απορριμμάτων και να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα λυθεί και παράλληλα ο κάθε τόπος να το αντιμετωπίσει με σοβαρότητα. Μέχρι τώρα δεν δίνανε τις αρμόδιες υπόγραφες για να ξεκινήσει το εργοστάσιο ενώ τώρα που προέκυψε η ανάγκη για τα νησιά του Ιονίου, το πρόβλημα λύθηκε δια μαγείας. Ενώ φοβερό αυτό το κράτος.

Για τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου
Ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου δημιουργήθηκε με ΜΑΤ και με αντιδράσεις, παρόλα αυτά λειτούργει. Εμείς προσπαθούμε όσο λειτούργει να λειτούργει σωστά. Το κύτταρο του Καβρουνάριου αντέχει το πολύ για 1,5 χρόνο ακομα. Δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ενοχή όταν κορεστεί ο ΧΥΤΑ. Οι δήμοι που δεν έχουν ΧΥΤΑ, ελάχιστα ενδιαφέρονται για τις δομές του ΧΥΤΑ που πηγαίνουν τα σκουπίδια.

Για το αποχετευτικό Παραμυθιάς.
Ένα έργο προστασίας του περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής. Τα προβλήματα προσπαθούμε να τα λύσουμε με τον ανάδοχο και την περιφέρεια. Θα ακολουθήσουν και οι συνδέσεις και με βάση την πορεία που βλέπω στο τέλος του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί.


Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη της δημάρχου Σουλίου στην Βάσω Γκόρου

In this article

Join the Conversation