Μπραίμη και Καλόγηρος στην Κόνιτσα για τις εκδηλώσεις του Οσίου Παϊσίου

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμή της μνήμης του Οσίου Παϊσίου που διοργάνωσε στην Κόνιτσα, ο Δήμος Κονίτσης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης...

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμή της μνήμης του Οσίου Παϊσίου που διοργάνωσε στην Κόνιτσα, ο Δήμος Κονίτσης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης βρέθηκε η Δήμαρχος Σουλίου συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της ΔΚ Παραμυθιάς την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως, ο οποίος ανέπτυξε διάφορα σημεία των διδαχών του Οσίου Παϊσίου, τα οποία είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τον αγώνα κάθε πιστού – κληρικού και λαϊκού – και εξαιρετικά επίκαιρα για τον σύγχρονο άνθρωπο. Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, αναφέρθηκε τόσο στον Βίο του Οσίου Παϊσίου, όσο και στον τρόπο με τον οποίο συνδέονται οι «αλησμόνητες Πατρίδες» της Καππαδοκίας, η Κόνιτσα, το Σινά και το Άγιο Όρος, μέσω του τιμώμενου Αγίου. Μίλησε εκτενώς για τα χαρίσματα του Αγίου, τα οποία παιδιόθεν καλλιεργούσε, αλλά και για το γεγονός ότι η Θεία Χάρις τον κατέστησε πραγματικά «ασυρματιστή του Θεού».

Μετά την Θεία λειτουργία, πραγματοποιήθηκε δεξίωση στο Δημαρχείο Κονίτσης και εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκε το βιβλίο της συγγραφέως Σταματίας Καραγεωργίου – Πάπιστα με τίτλο «Κόνιτσα.

Στα αγιασμένα αχνάρια του Αγίου Παϊσίου» και το ομότιτλο ημίωρο ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Κοροδήμου Ιωάννη, και τα δύο εκδόσεις του Δήμου Κονίτσης. Την παρουσίαση του βιβλίου και του ντοκιμαντέρ έκαναν ο Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛΑΣ και τ. υπουργός κ. Ελ. Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κονίτσης κ. Γ. Καλλιντέρης και η συγγραφέας Σταματία Καραγεωργίου – Πάπιστα. Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την ανέγερση του Ι.Ν. του Οσίου Παϊσίου στην Κόνιτσα.

In this article

Join the Conversation