Τα νήπια του 1ου Νηπιαγωγείου Παραμυθιάς, γιόρτασαν Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Στις 20 Μαρτίου, γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους από το 1965, με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Θεατρικού Δικτύου για τα παιδιά...

Στις 20 Μαρτίου, γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους από το 1965, με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Θεατρικού Δικτύου για τα παιδιά και τους νέους (Assitej), για να τιμήσει τους καλλιτέχνες και τους φορείς που μοχθούν σ’ όλο τον κόσμο για την ανάπτυξη αυτού του ευαίσθητου τομέα της θεατρικής τέχνης.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, οργανώθηκε εκδήλωση στο Α΄ Νηπιαγωγείο Παραμυθιάς, με την παρουσία μελών της ΘΕΑΤΟ.

Το τρίπτυχο της εκδήλωσης, περιελάμβανε για τους μαθητές μια ιστορική αναδρομή στο χώρο του αρχαίου θεάτρου και την εξέλιξη του έως και τη σημερινή εποχή, εικαστικές και βιωματικές δραστηριότητες που μέσα΄απ΄αυτές υποδύθηκαν ρόλους και τη δημιουργία μιας ιστορίας όπου ανέλαβαν και την εξέλιξή της.

Η «μαγεία» του θεάτρου, η αμεσότητα των μελών της ΘΕΑΤΟ καθώς επίσης και ο τρόπος που προσέγγισαν τα παιδιά είχαν άριστα αποτελέσματα. Οι μαθητές πέρασαν σχεδόν ένα δίωρο «ταξιδεύοντας» στον χώρο και στον χρόνο, με ενέργεια, πολλή φαντασία και ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό.


Η Προίσταμένη του Α΄ Νηπιαγωγείου Παραμυθιάς
Αλίκη Μαργαρίτη
In this article

Join the Conversation