Στον ανακριτή ο 59χρονος δράστης της ανθρωποκτονίας

Γράφει η Βάσω Γκόρουγια την ΕΡΤ Την πόρτα του δικαστικού μεγάρου Ηγουμενίτσας για να απολογηθεί στον ανακριτή, πέρασε λίγο μετά τη μία και μισή το μεσημέρι ο 59χρονος...

Γράφει η Βάσω Γκόρου
για την ΕΡΤ


Την πόρτα του δικαστικού μεγάρου Ηγουμενίτσας για να απολογηθεί στον ανακριτή, πέρασε λίγο μετά τη μία και μισή το μεσημέρι ο 59χρονος δράστης ανθρωποκτονίας 48χρονου που συγκλονίζει την πόλη από τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο 59χρονος, που πυροβόλησε και τραυμάτισε τη 47χρονη σύζυγό του και τον 48χρονο, με τον οποίο εκείνη διατηρούσε δεσμό, ομολόγησε από την πρώτη στιγμή την πράξη του και ήταν εκείνος που ειδοποίησε την αστυνομία από το σημείο του εγκλήματος, όπου και περίμενε να συλληφθεί.

Ο συνήγορός του σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι ο εντολέας του είναι συντετριμμένος και μετανιωμένος από την πράξη του, ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και ότι ήταν μια κακιά στιγμή στην οικογενειακή τραγωδία που βίωνε.Παραδέχθηκε ότι ο δράστης και η σύζυγος του, ενώ δεν ήταν σε διάσταση, είχαν συμβουλευθεί δικηγόρο για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου, ενώ ζήτησε από όλους σεβασμό προς τα τέσσερα παιδιά των δύο οικογενειών.

Η σύζυγος του δράστη νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου μέχρι το μεσημέρι υπήρχε και διακριτική παρουσία αστυνομικών της ασφαλείας. Από την απουσία κόσμου, τόσο στην αστυνομία όσο και στα δικαστήρια κατά την προσαγωγή του δράστη, έγινε σαφές ότι δεν υπάρχουν φόβοι αντιδράσεων. Η κηδεία του θύματος ετελέσθη την Πέμπτη το απόγευμα σε στενό οικογενειακό κύκλο στην Ηγουμενίτσα

In this article

Join the Conversation