Το υπόμνημα της δημάρχου στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής

Στα πλαίσια διοργάνωσης του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στα Ιωάννινα ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης πραγματοποίησε συνάντηση στην ΤΚ Γλυκής. Στη συνάντηση, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου...

Στα πλαίσια διοργάνωσης του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στα Ιωάννινα ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης πραγματοποίησε συνάντηση στην ΤΚ Γλυκής. Στη συνάντηση, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των αντιδημάρχων, επιδόθηκε από την Δημοτική Αρχή το ακόλουθο υπόμνημα.


Παραμυθιά, 23 Οκτωβρίου 2017

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Με την ευκαιρία της επίσκεψη σας στη Θεσπρωτία και ιδιαίτερα στην Τοπική Κοινότητα Γλυκής του Δήμου Σουλίου, ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου σας υποβάλλουμε το παρακάτω υπόμνημα.

Στο ορεινό και απομακρυσμένο Σούλι, οι λίγοι εναπομείναντες κάτοικοι των πέντε Τοπικών Κοινοτήτων (Σαμονίδα, Τσαγγάρι, Αυλότοπος, Κουκουλιοί, Φροσύνη), καθημερινά δίνουν το δικό τους δύσκολο αγώνα επιβίωσης.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι πολλές φορές για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας. Άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα που εμφανίζεται σε πολλές τοπικές κοινότητες του Δήμου μας είναι ότι δεν υπάρχει σήμα της ψηφιακής πλατφόρμας εκπομπής της DIGEA με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να μην έχουν πρόσβαση τόσο στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας, όσο και στους ιδιωτικούς περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο Δήμος Σουλίου αποτελείται από όμορα γεωγραφικά διαμερίσματα με κοινή ιστορία και κοινές επιμέρους πολιτισμικές συνήθειες και πρακτικές, με σαφή κοινωνική συνοχή μεταξύ των συνεννούμενων δομών.

Είναι ένας Δήμος με δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης. Για τους παραπάνω λόγους αποτελεί ιδιαίτερη σημασία η χρήση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών για την ενημέρωση των επισκεπτών και την προβολή του.

Η δυνατότητα χρηματοδότησης για την ψηφιακή προβολή του Δήμου μέσω της κατασκευής ψηφιακών τουριστικών οδηγών (infokiosks) και μέσω της ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα (mobile applications) θα αποτελούσε ένα σύγχρονο και απαραίτητο εργαλείο επικοινωνίας.

Με ιδιαίτερη τιμή
Η Δήμαρχος
Σουλίου Μπραΐμη – Μπότση Σταυρούλα


Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα παραχωρηθούν στο Δήμο μας και σε όλες τις προβληματικές περιοχές που δεν έχουν κάλυψη σήματος τηλεοπτικοί δέκτες (δορυφορικά πιάτα), τα οποία και θα διανεμηθούν στους δημότες μας.

Για τα θέματα των ευρυζωνικών δικτύων μας ανέφερε ότι ήδη τρέχει πρόγραμμα ανάπτυξής του και ταυτόχρονα σε σταδιο εγκατάστασης βρίσκεται το γρήγορο internet μέσω του Προγράμματος RURAL για την ενίσχυση του Wi-Fi.

Οι προσπάθειες του Δήμου θα συνεχιστούν , ούτως ώστε κανένα σπίτι, κανένας πολίτης, καμμία περιοχή του Δήμου να μην είναι χωρίς άμεση πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης πληροφόρησης και ψυχαγωγίας .

In this article

Join the Conversation