Χειροτονήθηκε ιερέας ο π. Αθ. Παπαδόπουλος

Γράφει ο Η.Μ Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος, ανήμερα του αγίου Δημητρίου, στους Φιλιάτες ο νεαρός σε ηλικία Παραμυθιώτης διάκονος π. Αθ. Παπαδόπουλος και τοποθετήθηκε ως εφημέριος στην εκεί ενορία. Κατά...

Γράφει ο Η.Μ

Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος, ανήμερα του αγίου Δημητρίου, στους Φιλιάτες ο νεαρός σε ηλικία Παραμυθιώτης διάκονος π. Αθ. Παπαδόπουλος και τοποθετήθηκε ως εφημέριος στην εκεί ενορία.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στον εορτάζοντα ναό του αγίου Δημητρίου Φιλιατών, ο Μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος χειροτόνησε πρεσβύτερο το ιεροδιακόνο Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

Τον κ. Τίτο πλαισίωναν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Βελισσάριος Σάντας, ο αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Ντελής και άλλοι κληρικοί. Ο νέος ιερέας θα είναι δίπλα στον παλαιό και έμπειρο ιερωμένο π. Παύλο Ζύλη, που εξυπηρετούσε μόνος του την ενορία, μετά τη συνταξιοδότηση του δραστήριου πρωτοπρεσβύτερου π. Κων/νου Σπυρίδωνος.

Ο νεοχειροτονηθείς πρεσβύτερος π. Αθανάσιος είναι συνειδητοποιημένος ως προς την πνευματική του αποστολή και αποφασιμένος να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις στο εκκλησιαστικό έργο, ώστε να συμβάλλει και αυτός στο να γίνουν οι πιστοί μυροδοχεία της χάρης του Θεού.

Πήρε απόφαση να υπηρετήσει το Θεό, στρέφοντας την πλάτη του στην ασχημοσύνη της αμαρτίας, στην κακία του κόσμου και στο σκοτάδι της ψυχής.

Γι’ αυτό προσβλέπει στον Κύριο ως την πηγή της αληθινής ζωής, από Τον οποίο μεταγγίζει ζωή και πνευματική υγεία.

In this article

Join the Conversation