Σχολικά γεύματα σε 46 δημοτικά σχολεία. Μεταξύ αυτών και του Ξηρολόφου

Σε 46 Δημοτικά Σχολεία της Ηπείρου, στους Νομούς Θεσπρωτίας Ιωαννίνων και Άρτας, επεκτείνεται το πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα» βάση της τελευταίας υπουργικής απόφασης που δημοσεύθηκε στην Εφημερίδα της...

Σε 46 Δημοτικά Σχολεία της Ηπείρου, στους Νομούς Θεσπρωτίας Ιωαννίνων και Άρτας, επεκτείνεται το πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα» βάση της τελευταίας υπουργικής απόφασης που δημοσεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Μεταξύ των σχολείων και αυτο του Ξηρολόφου Παραμυθιάς

Οι σχολικές μονάδες που υλοποιούν το πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα» θα εφαρμόζουν το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου. Οι στόχοι του προγράμματος «Σχολικά γεύματα» είναι η κάλυψη των διατροφικών αναγκών των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων που συμμετέχουν, στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής, ώστε να επιτευχθούν η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού και η βελτίωση των παιδαγωγικών και γνωστικών αποτελεσμάτων της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα θα εφαρμόζεται έως τη λήξη των μαθημάτων του διδακτικού έτους. Τα γεύματα θα είναι πλήρη, θα στηρίζονται κατά βάση στην μεσογειακή κουζίνα και θα δίνονται ζεστά στα παιδιά καθώς την προμήθεια θα κάνει catering.

Αναλυτικά τα σχολεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι τα ακόλουθα:

2ο Δ.ΣΧ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
3ο Δ.ΣΧ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ Ν. ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ
Δ.ΣΧ. ΞΗΡΟΛΟΦΟΥ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΙΔΙΚΟ
In this article

Join the Conversation