To εργατικο κέντρο για το πολυνομοσχέδιο

Συναδέλφισσες- Συνάδελφο Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσπρωτίας στην συνεδρίαση που πραγματοποίησεστις 4 Γενάρη 2017 αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που θα περιέχει...

Συναδέλφισσες- Συνάδελφο

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσπρωτίας στην συνεδρίαση που πραγματοποίησεστις 4 Γενάρη 2017 αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που θα περιέχει εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα και ετοιμάζεται να φέρει ηκυβέρνηση στη Βουλή για το κλείσιμο της «3 ης  αξιολόγησης», με τους συνεταίρους της, το ΔΝΤ,την ΕΕ.

Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα περιλαμβάνει και το χτύπημα τουδικαιώματος στην απεργία. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει στο «γύψο»τους αγώνες και τη δράση των συνδικάτων.Η ψήφιση της τροπολογίας, για την αυτόφωρη διαδικασία όσων αγωνίζονται ενάντια στουςπλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, δίνει τη σκυτάλη στο χτύπημα του δικαιώματος της απεργίαςκαι ανοίγει δρόμο για τη ψήφιση των νέων αντεργατικών μέτρων.

Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει «φως στο τούνελ» για το λαό, η πραγματικότητατη διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις πουέχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Όλοιαυτοί απαιτούν σιγή στους χώρους δουλειάς για να μπορούν να εδραιώσουν και να μεγαλώνουντην κερδοφορία τους.

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, αποκαλύφθηκε για ακόμα μια φορά η σύμπνοια και ο κοινόςβηματισμός του μαύρο μετώπου κυβέρνησης-εργοδοσίας αλλά και των κομμάτων που έχουνψηφίσει με χέρια και με πόδια όλα τα μνημόνια, των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ), που αποτελούν τον πιο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμόστην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι δυνάμεις αυτές απέρριψαν με μια φωνή τηνπρόταση για απεργιακή κινητοποίηση, όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση το πολυνομοσχέδιο μετα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης που παράλληλα βάζει στο γύψο το δικαίωμα στηναπεργία.Καλούμε τα σωματεία και  όλους τους εργαζόμενους του Νομού να πάρουν απόφασηκαι να οργανώσουν την απεργία σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Να ενισχύσουν τον αγώνα, τη δράση και τις πρωτοβουλίες στους κλάδους και τους χώρουςδουλειάς. Να ενισχύσουν τις μαζικές διαδικασίες, τις Γενικές τους Συνελεύσεις, τις συσκέψεις, τιςσυγκεντρώσεις.Κάθε τόπος δουλειάς να γίνει πυρήνας δράσης και αντίστασης, ώστε όχι μόνο να μην περάσουν οινέες ανατροπές, αλλά και με την πάλη μας οι προηγούμενες να καταργηθούν.

Κανένας εργάτης, κανένας άνεργος δεν πρέπει να ξεγελαστεί, να πιστέψει ότι η επίθεση θασταματήσει, ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος πέρα από εμάς. Μόνο η οργανωμένη πάλη και οδιεκδικητικός αγώνας του εργαζόμενου λαού, μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.

Θα απαντήσουμε μαζικά, αποφασιστικά και στην πράξη θα τσακίσουμε τουςαντεργατικούς σχεδιασμούς και τους νόμους που βάζουν τη ζωή μας στο εκτελεστικόαπόσπασμα.

In this article

Join the Conversation