ΚΑΕ Παραμυθιά: Σημαντική νίκη επι του πρωτοπόρου ΑΓΣΙ-Β, με 76-67

Γράφει ο Δημήτριος Ντόκος Μια δύσκολη αλλά σπουδαία και συνάμα εντυπωσιακή νίκη με 76-67 πέτυχε η ομάδα της ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ με αντίπαλο την πρωτοπόρο ομάδα Β του ΑΓΣΙ...

Γράφει ο Δημήτριος Ντόκος


Μια δύσκολη αλλά σπουδαία και συνάμα εντυπωσιακή νίκη με 76-67 πέτυχε η ομάδα της ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ με αντίπαλο την πρωτοπόρο ομάδα Β του ΑΓΣΙ Ιωαννίνων στον εντός έδρας αγώνα του Σαββάτου στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του Β΄ γύρου.

Το παιχνίδι, με βάση το τελικό αποτέλεσμα και την γενικότερη εικόνα του στην εναλλαγή του σκορ όπως και το δυνατό φινάλε, αποτέλεσε σίγουρα ένα από τα εντυπωσιακότερα και ποιο όμορφα της ερασιτεχνικής καλαθοσφαίρισης στο Β όμιλο που συμμετέχει η ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ. Και να σκεφτεί κανείς ότι η Παραμυθιά παρατάχτηκε με μόλις 9 παίχτες, μιας και μια σειρά από τραυματισμούς δεν επέτρεψαν σε αρκετούς νέους της ομάδας να αγωνιστούν, περιμένοντας κανείς να υποκύψει στην δυνατή ομάδα του ΑΓΣΙ Β.

Παρόλα αυτά η απόδοση της Παραμυθιάς ήταν πολύ εντυπωσιακή και σταθερή σε όλη την διάρκεια του ματς αποζημιώνοντας με το παραπάνω τους αρκετούς φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες. Στο αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά ήταν πολύ ανταγωνιστικό με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα.

Ο ΑΓΣΙ Β ξεκίνησε ποιο συγκεντρωμένος την αναμέτρηση με την Παραμυθιά να προσπαθεί έξυπνα να κρατήσει τον ρυθμό σε χαμηλό τέμπο, χωρίς να δίνει στην νεαρή ομάδα του ΑΓΣΙ Β χώρο για αιφνιδιασμό που είναι και το ισχυρό του όπλο σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης και τον έχει καθιερώσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το τελικό 11-16 υπέρ του ΑΓΣΙ Β στο πρώτο δεκάλεπτο είναι χαρακτηριστικό της μικρής συγκομιδής σε πόντους για την Παραμυθιά, η οποία ανέβασε την απόδοση κατακόρυφα στο δεύτερο δεκάλεπτο και με το επιμέρους 22-14 υπέρ της οδηγήθηκε σε προβάδισμα στην λήξη του ημιχρόνου με 33-30.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε το ίδιο εντυπωσιακά στο σκοράρισμα . Ο ΑΓΣΙ Β προσπάθησε να ξεφύγει στο σκορ πετυχαίνοντας μια μικρή διαφορά με 7 πόντους, αλλά η Παραμυθία με ένα προσωπικό σερί 10 πόντων από τον Χρήστο Γούλα κατάφερε να προηγηθεί και διατηρώντας καλή απόδοση μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι την λήξη του αγώνα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η πίεση του ΑΓΣΙ Β σε όλο το γήπεδο απέδωσε καρπούς στην ομάδα των Ιωαννίνων μόνο παροδικά, καθώς η Παραμυθιά κατάφερε γρήγορα να αντεπεξέλθει. Το τελευταίο δίλεπτο ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς. Η Παραμυθιά προσπαθούσε να διατηρήσει το προβάδισμα στο σκορ, με τον ΑΓΣΙ Β να κάνει την τελευταία απέλπιδα προσπάθεια και με συνεχή φάουλ να προσπαθεί να μειώσει στέλνοντας την Παραμυθιά στην γραμμή των βολών. Ένα μεγάλο τρίποντο από τον Φάνη Κούρτη και στην συνέχεια η ψυχραιμία του Χάρη Γούλα από την γραμμή της φιλανθρωπίας, που είχε πολύ καλά ποσοστά στις βολές και ήταν μαζί με τον Χρήστο Γούλα οι καλύτεροι παίχτες με 25 και 29 πόντους αντίστοιχα, έδωσε τελικά την νίκη με το τελικό 76-67.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως όλοι οι παίχτες την ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ είχαν πολύ καλή απόδοση και βοήθησαν στην διεξαγωγή ενός θεαματικού αγώνα, που μπορεί να μην είχε βαθμολογική σημασία, αλλά φανέρωσε την θέληση και των δυο ομάδων να κερδίσουν το ροζ φύλλο αγώνα. Μεγάλο παιχνίδι για την ομάδα του ΑΓΣΙ Β από τον Γκουντούτα που πέτυχε 33 πόντους.

Δεκάλεπτα: 11-16,33-30,66-61,76-67
Διαιτητές: Κληματάς-Σωτηρόπουλος

ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ: (ΣΤΟΥΓΙΑΝΟΥΔΗΣ) Αθανασίου , Πατσιούρας, Γούσιας, Γούλας Χάρ. 25(2),Λατσός 11(1),Γούλας Χρή. 29(3), Τσίπης 1, Φάτσιος 2, Κουρτης 8(2),
ΑΓΣΙ (Β): (ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ) Κουτσόπουλος 3(1), Τσιμιχοδήμος, Ψιλοδημητρακόπουλος 9, Γκούρας, Νάστος 8, Μουστακλής 6 (2), Λιζαρης 8, Στέφος, Μασαλάς, Πρέζιος 2, Στάλικος 6, Γκουντούτας 33(2)

Αποτελέσματα
ΑΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ – ΑΚΤΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 51 – 61
Α.Σ. ΜΟΛΟΣΣΩΝ – Α.Γ.Ο. ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ 51 – 56
Α.Γ.Ο. ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ – ΛΟΥΡΙΩΤΙΚΟΣ Α.Γ.Ο. 20-0α.α.
Α.Ο. ΛΟΥΡΟΥ – Α.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ 2006′ 67 – 50
Κ.Α.Ε. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ – Α.Γ.Σ.Ι.(Β) 76 – 67

Βαθμολογία
Α.Γ.Σ.Ι.(Β) 30
Α.Γ.Ο. ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ 30
ΑΚΤΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 28
Α.Γ.Ο. ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ 23
Κ.Α.Ε. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 23
Α.Σ. ΜΟΛΟΣΣΩΝ 22
Α.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ 2006′ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 22
Α.Ο. ΛΟΥΡΟΥ 21
ΑΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 19
ΛΟΥΡΙΩΤΙΚΟΣ Α.Γ.Ο. 10

Επομενη αγωνιστική
ΑΚΤΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ – Α.Σ. ΜΟΛΟΣΣΩΝ
ΛΟΥΡΙΩΤΙΚΟΣ Α.Γ.Ο. – Α.Γ.Ο. ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
Α.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ 2006′ – ΑΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ
Α.Γ.Σ.Ι.(Β) – Α.Ο. ΛΟΥΡΟΥ
Α.Γ.Ο. ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ – Κ.Α.Ε. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

In this article

Join the Conversation