Τουρισμός: Αλλαγή της αυτοδιοικητικής σκυτάλης, με νέα εντεταλμένη τουρισμού, την Βασιλική Ντούκα. Οι προκλήσεις…

Βασική πρόκληση, είναι να καταφέρει να πείσει την δημοτική αρχή, πως ο τουρισμός θα πρέπει να ανήκει σε αντιδημαρχία και όχι σε εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο...

Την σκυτάλη στην τουριστική προβολή από τον Δημήτριο Λώλο, παίρνει η μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης και εμπορίου, Βασιλική Ντούκα.

Η Βασιλική Ντούκα, ορίστηκε ως εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Τουρισμού, με τις προκλήσεις που την περιμένουν να είναι πολλές, λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της τουριστική περιόδου και με τα χρόνια προβλήματα του τουριστικού προϊόντος να απαιτούν άμεσες λύσεις.

Βασική πρόκληση, είναι να καταφέρει να πείσει την δημοτική αρχή, πως ο τουρισμός θα πρέπει να ανήκει σε αντιδημαρχία και όχι σε εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο. Ένας αντιδήμαρχος, σε αντίθεση με έναν εντεταλμένο, έχει την ευελιξία της υπογραφής, των συντονισμό των υπηρεσιών και της πρόσβασης σε κονδύλια, κάτι που δεν υπάρχει αυτή την στιγμή, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται εξαιρετικά βραδείς ρυθμοί, σε οποιαδήποτε σχέδιο και αν εκπονήθηκε για τον τουρισμό.

Ταυτόχρονα, ο συντονισμός των επαγγελματιών του τουρισμού καθώς και των φορέων, με σκοπό την δημιουργία της τουριστικής ταυτότητας του δήμου, αναμένεται να είναι ένα δύσκολο στοίχημα που απαιτεί άμεση λύση, για να δοθεί ένα τέλος στην άναρχη επικοινωνία του τοπικού τουριστικού προϊόντος. Μιας ταυτότητας που θα πρέπει να παντρέψει την ιστορία την μυθολογία, τον πολιτισμό και την φυσική ομορφιά.

Βασικό μέλημα της νέας εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου, αναμένεται να είναι η Γλυκή και ο ποταμός Αχέροντας, που ως το πλέον τουριστικό τμήμα της περιφερείας του δήμου, αντιμετωπίζει πλείστα προβλήματα, τόσο σε θέματα καθημερινότητας (ύδρευση, καθαριότητα) όσο και σε θέματα διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος με σημαντικότερα την προβολή και την μετατροπή του, από προορισμό περιήγησης σε προορισμό διαμονής.

Παράλληλα, μια σειρά από θέματα επισκεψημότητας σε σημεία αναφοράς της Παραμυθιάς που παραμένουν απροσπέλαστα, όπως όλα όσα ανήκουν στην εφορία αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, αναμένεται να εναι ένας δύσκολος γρίφος, αφού και απαιτεί συνεννόηση με υπηρεσίες του υπουργείου πολιτισμού και αναζήτηση τρόπων να προσπελαστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Η αρμοδιότητα του τουρισμού, είναι ξεκάθαρα η πιο σημαντική αρμοδιότητα στην αναπτυξιακή πορεία του δήμου και ως έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και από την δημοτική αρχή και από τους φορείς της περιοχής και απο τους επαγγελματίες τουτουριστικού προϊόντος.

In this article

Join the Conversation