Κραυγή αγονιας Θεσπρωτής για το Νόμο Κατρουγκαλου σχετικά με τις συντάξεις χηρειας. Επιστολή στην Γεροβασιλη

Κυρία Γεροβασιλη, Λεγομαι Λενη Ιωάννα, 46 ετών, μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών και κατάγομαι από την Ήπειρο. Με αυτή μου την ιδιότητα απευθύνομαι σήμερα σε σας, ως ηπειρωτισσα και...

Κυρία Γεροβασιλη,

Λεγομαι Λενη Ιωάννα, 46 ετών, μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών και κατάγομαι από την Ήπειρο. Με αυτή μου την ιδιότητα απευθύνομαι σήμερα σε σας, ως ηπειρωτισσα και ως Γυναίκα, για να ευχηθώ Χρόνια Πολλά σε σας προσωπικά, σε όλες τις γυναίκες της Ηπείρου, σε όλες τις γυναίκες της χώρας.

Θέλω όμως να ευχηθώ ξεχωριστά στις γυναίκες εκείνες που είχαν την ατυχία να μείνουν μόνες τους νωρίς, πριν κλείσουν τα 55, ούτε καν τα 52…,όχι από προσωπική επιλογή, η ΧΗΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΉ, αλλά γιατί ο Θάνατος πήρε πρόωρα τη ζωή από τους συντρόφους τους, αλλά και σε όσες δεν πρόλαβαν να κλείσουν πέντε χρόνια γάμου.

Σε εκεινες που είναι αναγκασμένες να στέκονται για τα παιδιά τους και μάνα και πατέρας…

Σε κεινες που παραμεριζουν, πνίγουν τον πόνο της απώλειας και του πένθους και παλεύουν να στηρίξουν όσους έμειναν πίσω. Που αγωνίζονται για αξιοπρεπή διαβίωση των παιδιών τους, που δε σκυβουν το κεφάλι στις δυσκολίες, που δεν καταδεχονται να γονατισουν από τα χτυπήματα της ζωής.

Σε αυτές, που, αν και είχαν πλήρωσει οι σύζυγοι τους τις ασφαλιστικές εισφορές, η Πολιτεία τις υποβάλει στη δοκιμασία να πάρουν ελάχιστη ή και καθόλου σύνταξη ανάλογα με την ηλικία στην οποία χηρεψαν…

Ναι, η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι άθλια, αλλά την ίδια στιγμή κατασπαταλαται σε απίστευτο βαθμό δημόσιο χρήμα: προκλητικοί μισθοί και επιδόματα βουλευτών και άλλων δημοσίων λειτουργών που σκανδαλιζουν….

Προσβολή θεωρώ εγώ την κατάσταση αυτή για μια κυβέρνηση που προέρχεται από το χώρο της Αριστεράς…

Είμαι σίγουρη πως ως Ηπειρωτισσα γνωρίζετε από αγώνες, υψηλό φρόνημα, αξιοπρέπεια και περηφάνια, σαν αυτή που δείχνουν όλες αυτές οι χήρες που πλήττονται από το άρθρο 12 του Νομου Κατρουγκαλου.

Και είμαι ακόμη πιο σίγουρη πως ως Ηπειρωτισσα Γυναίκα δείχνετε κατανόηση σε αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί : ηλικιακά κριτήρια, κουτσουρεμενη σύνταξη κι όλα αυτά που τα γνωρίζετε πολύ καλά…

Σας καλω, λοιπόν, και σας παρακαλώ να εκφράσετε την κατανόησή σας έμπρακτα για όλες αυτές τις γυναίκες που έμειναν χήρες νωρίς, για όλες εμάς, θα πω εγώ, αφού είμαι μια από αυτές. Καλώς ή κακώς το άρθρο 12 ψηφίστηκε… Κακώς, αλλά έγινε.

Δεν μπορεί όμως να συνεχιστεί άλλο η κατάσταση αυτή. Δεν αντέχουμε άλλο και δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τον Αύγουστο. Εξάλλου, δυστυχώς δεν μας διαβεβαιωνει κανείς για το τι θα γίνει με συγκεκριμενες προτάσεις!

Είστε ένα από τα πιο δυνατά στελέχη της κυβέρνησης και ένα από τα πρόσωπα που βρίσκεται πολύ κοντά στον Πρωθυπουργό.

ΜΕΤΑΦΈΡΕΤΕ του την ΑΓΩΝΙΑ μας για το αύριο, την ΑΠΌΓΝΩΣΗ μας, τη δυσαρέσκειά μας για την κατάσταση στην οποία χειρισμοί της δικής σας κυβέρνησης μας έχουν φέρει.

Η ΕΛΠΊΔΑ ΈΡΧΕΤΑΙ ήταν ένα από τα συνθήματα του κόμματος σας. Αποθετω την ελπίδα για την τύχη της οικογένειας μου κι όλων των ορφανικων οικογενειών σε σας, κυρία Γεροβασιλη, και σας εκλιπαρώ να αποκαταστησετε την αδικία που έχουμε υποστεί.

In this article

Join the Conversation