To Σάββατο η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι. Όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, Κυβέρνηση και εργοδοσία που μιλούν για ανάπτυξη, επιστροφή στις αγορές, «έξοδο από τα μνημόνια», για «φως στο τούνελ», συμφωνούν ότι σε...

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, Κυβέρνηση και εργοδοσία που μιλούν για ανάπτυξη, επιστροφή στις αγορές, «έξοδο από τα μνημόνια», για «φως στο τούνελ», συμφωνούν ότι σε αυτή την προοπτική δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφισβήτηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι βιομήχανοι «δεν αμφισβητούνται οι αντεργατικές ανατροπές, καθώς αυτό θα διαταράξει την «θετική πορεία» της οικονομίας».

Το χτύπημα του απεργιακού μας δικαιώματος, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, το ξεσπίτωμα μας, η μόνιμη και χωρίς τελειωμό φοροαφαίμαξη ,οι δεκάδες αντεργατικοί νόμοι των τελευταίων χρόνων, η βαθύτερη και επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ ήρθαν για να μείνουν και αποτελούν το «εθνικό» σχέδιο.

Στόχος να υπηρετηθεί με κάθε τρόπο η καπιταλιστική ανάκαμψή και το σύνθημα όλων αυτών προς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι τα «κεφάλια μέσα».

Οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος από δεκάδες σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τα αιτήματα, το διεκδικητικό πλαίσιο μας είναι η δική μας ξεκάθαρη απάντηση, το δικό μας σχέδιο και αποτελούν πολύτιμο όπλο για την συνέχεια. Αυτό το σχέδιο μπορούμε και πρέπει να δυναμώνουμε το επόμενο διάστημα.

Οι εμποροϋπάλληλοι δεν μπορούμε πλέον να εργαζόμαστε όπως και όσο θέλει η εργοδοσία, υπό από το φόβο της απόλυσης, της αξιολόγησης και της επίπληξης. Παλεύουμε για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε σωτήρες ή να συμβιβαστούμε με μερεμέτια και ψίχουλα.

Ο «εθνικός στόχος» της ανάπτυξης, των κερδών του ομίλου και το σλόγκαν «όλοι μαζί μπορούμε» δε μπορεί να σβήσει την κάθετη γραμμή που αντικειμενικά χωρίζει τους εργοδότες από τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι στις σημερινές συνθήκες έχουμε μόνο μια επιλογή για να μην είμαστε έρμαια των αντεργατικών πολιτικών που μας γονατίζουν για τα κέρδη του κεφαλαίου. Η επιλογή μας είναι να περάσουμε στην αντεπίθεση οργανωμένα και συλλογικά. Να δυναμώσουμε και να μαζικοποιήσουμε το σωματείο μας, να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα.

Κανένας να μην είναι μόνος του απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας .

Διεκδικούμε:
Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας
Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους εργαζόμενους
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς
Κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από τα 751 ευρώ.

Συμμετέχουμε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση μας, συζητάμε και σχεδιάζουμε μαζί τα επόμενα μας βήματα, το Σάββατο 24 Μαρτίου, 6 το απόγευμα (θα ακολουθήσει η καθιερωμένη κοπή πίτας)

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σε βάρος των εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών.

Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Δυναμώνουμε το σωματείο. Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!