BINTEO: Η συνεδρίαση της επιτροπής αναφορών για τους ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και Λευκίμμης. Συνεχίζεται το παιχνίδι του παραλόγου…

Συνεχίζεται το παιχνίδι του παραλόγου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή Αναφορών, αφού για πολλοστή φορά, συζητήθηκε η περίπτωση των ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Παραμυθιάς και Λευκίμμης Κέρκυρας, σε...

Συνεχίζεται το παιχνίδι του παραλόγου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή Αναφορών, αφού για πολλοστή φορά, συζητήθηκε η περίπτωση των ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Παραμυθιάς και Λευκίμμης Κέρκυρας, σε ένα ιδιότυπο πινγκ πονγκ με τις ίδιες συνεχώς καταγγελίες και τις ίδιες απαντήσεις των περιφερειών Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα από το 2008, η επιτροπή αγώνα κατά των ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Παραμυθιάς και Λευκίμμης Κέρκυρας, με εκπρόσωπο των Παραμυθιώτη Ιατρό Γιάννη Παπαδόπουλο, έχει βρεθεί 6 φορές στην επιτροπή αναφορών, καταγγέλλοντας τις παρανομίες και τον πλημμελή έλεγχο από τις αρχές των 2 ΧΥΤΑ, με μια σειρά από έγγραφα άλλα και αποκαλυπτικό οπτικοακουστικό υλικό από την paramythia-online.gr έδειχνε ξεκάθαρα με πιο τρόπο γίνεται η διαυγή των λημμάτων (θυμηθείτε εδώ).

Σε όλες τις περιπτώσεις, η υπόθεση έκλεινε, μετά από τυποποιημένες απαντήσεις των ελληνικών αρχών που σύμφωνα με τις οποίες, έχουν λυθεί τα προβλήματα που καταγγέλλονται στη Επιτροπή Αναφορών. Μετά αποδεικνύεται πως δεν ισχύουν οι απαντήσεις των αρχών και οι καταγγέλλοντες επανέρχονται σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής αναφορών συνεχίζοντας τις καταγγελίες τους κ.ο.κ.

Το τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ, παίχτηκε στο ευρωκοινοβούλιο προχτές, αφού η επιτροπή αναφορών ξανασυνεδριασε, με τον Γιάννη Παπαδόπουλο να τους ξεμπροστιάζει στην ουσία, μια μια αποδομητική ομιλία.

Δειτε στο βιντεο, την συνεδρίαση της επιτροπής αναφορών για τους 2 ΧΥΤΑ, ενώ ακολουθεί όλο το ιστορικό, των καταγγελιών και των απαντήσεων.

In this article

Join the Conversation