Αιφνιδιαστικά τα ξημερωματα της Κυριακής των Βαΐων, ξεκίνησαν τις γεωτρήσεις για πετρέλαιο. Έντονες αντιδράσεις. Το παρασκήνιο

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση και μόλις 6 μέρες μετά το πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για ερευνητικές γεωτρήσεις πετρελαίου σε 3 σημεία της ευρύτερης...

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση και μόλις 6 μέρες μετά το πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για ερευνητικές γεωτρήσεις πετρελαίου σε 3 σημεία της ευρύτερης περιοχής της Παραμυθιάς και πιο συγκεκριμένα στην θέση «Τσέπι» της Λαμπανίτσας, στο ύψωμα Καβος της Πλακωτής καθώς και στον λόφο του μοναστηριού Παγανιών στην Καλλιθέα.

Τα ξημερώματα της Κυριακής των Βαΐων (!!!;;;) συνεργεία της κοινοπραξίας της Ελληνικής EnergyLand και της Ιαπωνικής Torosoil, μετέφεραν με πλατφόρμες αλλά και ελικόπτερα τον απαραίτητο εξοπλισμό καθώς και τα εκρηκτικά για τις ερευνητικές γεωτρήσεις, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων από οικολογικές οργανώσεις, οι οποίες αναμένονται στα σημεία τις επόμενες ώρες.

Αξιζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το πρόγραμμα που ειχε παρουσιαστεί στο δημοτικό συμβούλιο, οι εργασίες αναμενόταν να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

Προσπαθήσαμε μας να επικοινωνήσουμε με τους αρμοδίους της κοινοπραξίας EnergyLand και της Torosoil, ωστόσο μέχρι και αυτή την στιγμή δεν καταφέραμε να μιλήσουμε με κανέναν.

Η δήμαρχος Σταυρούλα Μπραίμη δήλωσε αιφνιδιασμένη από την εξέλιξη αυτή και αυτή την στιγμή κατευθύνεται πως το μοναστήρι Παγανιών συνοδευομένη από τον αντιδήμαρχο Υδρογονανθράκων και Φυσικού Αερίου, Χρήστο Ντρίτσο.

Πριν από λίγο με ανάρτηση στο facebook, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης σεισμικών ερευνών με καταγωγή από την Παρδαλίτσα της Λάκας Σουλίου, Ευάγγελος Τζούταρος, σημείωσε πως επρόκειτο για ιστορική μέρα για την Θεσπρωτία καθώς η απαρχή των εργασιών ίσως να σημαίνει και την αρχή για την μεγαλύτερη ιστορικά οικονομική ανάπτυξη του νομού, μια άποψη που δεν συμμερίζεται ο σύλλογος κατά των ερευνών «Ο Μπουτσκάβουρας», όπου απαντώντας στην ανάρτηση του κ. Τζούταρου τόνισε πως ίσως να είναι η αρχη για το τέλος του παραγωγικού τομέα και του τουρισμού.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι πως πριν απο λιγο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά, και μετά την θεια λειτουργία των Βαΐων, οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας EnergyLand και της Torosoil, ζήτησαν την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παραμυθιάς κ.κ Τίτου.

Οι πληροφορίες που φέρουν τον αγαπητό μας καταστηματάρχη της Παραμυθιάς κ. Θάνο, να λούζει τους πιστούς της λιτανείας της Μεγάλης Παρασκευής με πετρέλαιο αντί της κλασικής κολόνιας Μυρτώ, ελέγχονται ως ανακριβείς.

Το προγραμμα ερευνών αναμένεται να διαρκέσει 6 μήνες ενώ αμέσως μετά και αν τα αποτελέσματα είναι θετικά, θα ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις περισυλλογής του πετρελαίου.

Καλή πρωταπριλιά.

In this article

Join the Conversation