Το ΚΚΕ Παραμυθιάς για την απώλεια του Τάκη Ζήκου

Σύντροφε Τάκη μας αφήνεις όμως παρακαταθήκη το παράδειγμα της αγωνιστικής διαδρομής σου στον δύσκολο αγώνα μας. Γι’ αυτό θα σε σκεφτόμαστε και θα σε θυμόμαστε στους καθημερινούς αγώνες...

Η είδηση, σύντροφε Τάκη, ότι «έφυγες» από κοντά μας, μας γέμισε με μεγάλη θλίψη. Η γενναιότητα, όμως, που αντιμετώπισες τις δυσκολίες της ζωής, ειδικά τα τελευταία χρόνια με τα προβλήματα της υγείας σου. Δεν σε εμπόδισαν όμως να είσαι μπροστάρης, και πάντα χαμογελαστός στους αγώνες.

Αυτή σου η στάση στις μικρές ή μεγάλες μάχες αποτελεί παράδειγμα, μας δίνει δύναμη να σταθούμε όρθιοι και να τραβήξουμε μπροστά, όπως μπροστά τραβούσες και συ πάντα στη ζωή σου.

Σύντροφε Τάκη, οι Θεσπρωτοί Κομμουνιστές είμαστε περήφανοι για σένα.

Είμαστε περήφανοι για την προσφορά σου στο Κόμμα, στο λαϊκό κίνημα, στον αγώνα για το δίκιο του λαού, στην πάλη για να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του.

Σ’ όλα τα χρόνια της αγωνιστικής σου διαδρομής δεν έλειψες στιγμή από τις μάχες που έδινε το Κόμμα. Πάντα υποψήφιος με τους δημοτικούς συνδυασμούς του ΚΚΕ, παρόν στους μικρούς και μεγάλους αγώνες, αλλά και στην αφανή δουλειά για την οργάνωσή τους.

Έμεινες πιστός και αγωνιζόσουν για τα ανώτερα ιδανικά που υπηρετεί το ΚΚΕ, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τίμησες μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του αυτά τα ιδανικά με την ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ.

Σύντροφε Τάκη, η ύστατη ώρα ήρθε σε μέρες που το Κόμμα μας έχει ανάγκη την ανιδιοτελή προσφορά σου. Κοιμήσου, όμως, ήσυχος. Το Κόμμα σου, το ΚΚΕ, θα στέκει πάντα ακλόνητο. Είναι χιλιάδες αυτοί που συνεχίζουν το έργο σου. Η σπορά που έριξες και συ φουντώνει και καρπίζει. Οι ιδέες μας είναι παντοδύναμες και ανίκητες.

Κοιμήσου σύντροφε, πλάι σε κείνους που πάλεψαν την αδικία, επώνυμους, ανώνυμους, σιωπηλούς. Πλάι σε κείνους που γεννήθηκαν και πέθαναν σηκώνοντας τη σημαία του αγώνα πιο ψηλά.

Φεύγεις σύντροφε, μας αφήνεις όμως παρακαταθήκη το παράδειγμα της αγωνιστικής διαδρομής σου στον δύσκολο αγώνα μας. Γι’ αυτό θα σε σκεφτόμαστε και θα σε θυμόμαστε στους καθημερινούς αγώνες μας.

Η αγωνιστική σου αξιοπρέπεια και προσφορά, η αναγνώριση της δράσης σου, η αγάπη και η εκτίμηση όλων μας για σένα, ας είναι μικρή παρηγοριά για την οικογένεια σου, όλους τους συγγενείς και φίλους σου.

Καλό ταξίδι, σύντροφε Τάκη.

*Η κηδεία του σ. Τάκη Ζήκου θα γίνει την Τετάρτη 25/07/2018 στις 12 το μεσημέρι στον Ναό του Αγ. Αθανασίου στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς.

In this article

Join the Conversation