Το τοπικο Μ-Λ ΚΚΕ για τις φονικές φωτιές

οι δικαιολογίες της κυβέρνησης πως  οι πυρκαγιές αποτελούν  «ασύμμετρο φαινόμενο» συνιστούν πράξη προσβολής και απαξίωσης των τραγικών θυμάτων, αλλά και συνολικά της νοημοσύνης του λαού,

Το Μ-Λ Κ.Κ.Ε εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους συγγενείς των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας  και συνολικά στους πληγέντες από τις πυρκαγιές που τύλιξαν δασικές και αγροτικές εκτάσεις και κατέκαψαν κατοικημένες περιοχές στην Ανατολική και Δυτική Αττική και σε άλλα σημεία της χώρας.

Δηλώνει ότι μόλις οκτώ (8) μήνες από την  πλημμύρα στη Μάνδρα της Αττικής που είχε ως συνέπεια το θάνατο δεκάδων και την καταστροφή των λαϊκών νοικοκυριών στην περιοχή, ζούμε ξανά  νέα μεγαλύτερη καταστροφή δίπλα στην Αθήνα που υποτίθεται ότι έπρεπε να διαθέτει όλα τα μέτρα της λαϊκής προστασίας.

Καταστροφή  που έχει  ως αποτέλεσμα  την αύξηση του αριθμού των θυμάτων (81 οι νεκροί μέχρι σήμερα μεταξύ των οποίων και παιδιά,  πολλοί οι αγνοούμενοι), το ξεκλήρισμα αρκετών οικογενειών και τον τραυματισμό  πάρα πολλών (φτάνουν τις  δυο εκατοντάδες), τη μαζική καταστροφή σπιτιών, υποδομών, περιουσιακών στοιχείων, δασικών εκτάσεων.

Το Μ-Λ Κ.Κ.Ε. τονίζει ότι  οι δικαιολογίες της κυβέρνησης πως  οι πυρκαγιές αποτελούν  «ασύμμετρο φαινόμενο» (!), δικαιολογίες μάλιστα που ακούστηκαν την ώρα που άνθρωποι, σπίτια και δάση γίνονταν παρανάλωμα της μαινόμενης πυρκαγιάς, συνιστούν πράξη προσβολής και απαξίωσης των τραγικών θυμάτων, αλλά και συνολικά της νοημοσύνης του λαού, αφού δεν έχουν ληφθεί τα στοιχειώδη μέτρα πυρασφάλειας, δασοπυρόσβεσης, δεν έχουν διατεθεί  τα απαιτούμενα κονδύλια για το επαρκές προσωπικό και τον εξοπλισμό του, μέτρα που αποτελούν το μόνο δρόμο  για την προστασία  του λαού από τις όποιες απειλές και κινδύνους.

Το Μ-Λ Κ.Κ.Ε καλεί το λαό  από τη μια να μετατρέψει τη  θλίψη και την  οργή που γεννά η νέα πολύνεκρη καταστροφή από τις πυρκαγιές σε απαίτηση προς την κυβέρνηση,  το κράτος και τις τοπικές αρχές  για την παροχή της βοήθειας  σε όλους τους πληγέντες που θρηνούν νεκρούς, έμειναν άστεγοι, τραυματισμένοι ή έχασαν την περιουσία τους.

Διεκδικεί να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημιές   που έχουν υποστεί οι υποδομές και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που  θα αποτρέψουν την επανάληψη ανάλογων τραγωδιών για την ανθρώπινη ζωη

In this article

Join the Conversation