Τα ειπε ο Γιογιακας με τoν προεδρο του ΕΛΓΑ

Θέμα η αντιμετώπιση της μειωμένης παραγωγής και της ακαρπίας στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών της Θεσπρωτίας

Ενημέρωση για τις ενέργειες που πρόκειται να αναληφθούν για την αντιμετώπιση της μειωμένης παραγωγής και της ακαρπίας στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών της Θεσπρωτίας είχε ο Βασίλης Γιόγιακας σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας έδωσε τον φάκελο με τις επιστολές των τοπικών φορέων και τις υπογραφές των παραγωγών και ζήτησε την κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για την καταγραφή των απωλειών.

Ο κ. Κουρεμπές ανέφερε ότι το θέμα παρακολουθείται ήδη από το υποκατάστημα του ΕΛ.Γ.Α. Ιωαννίνων και δεσμεύθηκε για τη σύνταξη φακέλου από τον Οργανισμό ώστε να διεκδικηθεί αποζημίωση των παραγωγών από πόρους του προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).

Σχετικά με την καταγραφή της παραγωγής και τη σύγκρισή της με τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να αποδειχθεί μείωση κατά τουλάχιστον 30%, σημείωσε ότι αυτή μπορεί να γίνει μετά την ολοκλήρωση της φετινής συγκομιδής και αφού συσταθούν οι προβλεπόμενες μικτές επιτροπές από την περιφερειακή υπηρεσία του ΕΛ.Γ.Α. και τη διεύθυνση αγροτικής οικονομίας της Περιφέρειας

In this article

Join the Conversation