ΚΚΕ μ-λ Παραμυθιάς: Οι νεκροί από τις φωτιές δεν είναι απώλειες από έντονα φαινόμενα. Eίναι μαζικές δολοφονίες

Για τις τραγωδίες που προηγήθηκαν, όσες εξελίσσονται και αυτές που θα΄ρθουν έχουν ένοχο. Είναι το καπιταλιστικό σύστημα

Η θλίψη, η ανείπωτη στεναχώρια και ο βουβός πόνος -για όσους (άγνωστος ο αριθμός) κάηκαν ζωντανοί στη φωτιά στην Ανατολική Αττική, χαροπαλεύουν στα νοσοκομεία, αγνοούνται- δίνουν τη θέση τους στον θυμό και την μεγάλη οργή.
Φτάνει πια η κοροϊδία για τα έντονα φαινόμενα που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Δεν ήταν αναπόφευκτο να βρεθούμε αντιμέτωποι με τέτοια τραγωδία. Υπάρχουν ευθύνες και εγκληματικές αμέλειες και πολιτικές για την εκατόμβη των νεκρών και το δράμα που είναι σε εξέλιξη στο Μάτι. Και όχι μόνο εκεί…….

Σε λιγότερο από ένα χρόνο μόνο στην Αττική:
Δηλητηριάστηκε ο Σαρωνικός από τόνους πετρελαιοειδών με απροσδιόριστες συνέπειες για το φυσικό περιβάλλον και τις ζωές μας.
Πλημμύρισε η Μάνδρα παρασύροντας στον θάνατο απροσδιόριστο αριθμό ανθρώπων.
Στη πυρκαγιά στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής μια νέα τραγωδία είναι σε εξέλιξη με απροσδιόριστο αριθμό ανθρώπων που έγιναν στάχτη και πολλών άλλων που δίνουν μάχη για τη ζωή τους με σοβαρά εγκαύματα. Ο  μεγάλος αριθμός αγνοουμένων ελπίζουμε να μην προστεθεί στον βαρύ κατάλογο των αδικοχαμένων.
Λίγες ώρες πριν παρελαύνανε από την τηλεόραση τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και της κυβέρνησης και διαβεβαίωναν ότι η φετινή αντιπυρική προετοιμασία είναι η πιο ολοκληρωμένη των τελευταίων δεκαετιών. Στην πρώτη φωτιά στην Αττική φάνηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η επικοινωνιακή μπουρδολογία των κυβερνώντων.

Τι άλλαξε κύριοι της κυβέρνησης της «πρώτη φορά Αριστερά με ολίγον ακροΔεξιά»;
Για μια ακόμη φορά η Αττική καίγεται! Για μια ακόμη φορά μετράμε νεκρούς, τραυματίες και μεγάλο αριθμό αγνοουμένων. Για μια ακόμη φορά εξαφανίζονται μέσα σε μερικές ώρες περιουσίες και τεράστιες κατάφυτες εκτάσεις. Κι εσείς γυρνάτε στα κανάλια για να πείσετε το λαό ότι φταίει η ένταση των ανέμων και το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Μετά τη φωτιά στο Μάτι τα μάθατε όλα αυτά; Τα ίδια άκουγε ο λαός μετά τη πλημμύρα στην Μάνδρα. Τα έντονα φαινόμενα ευθύνονται που δεν επιχείρησε ουσιαστικά η Πυροσβεστική; Η κλιματική αλλαγή φταίει που σε περιοχές που φιλοξενούν χιλιάδες κόσμου ιδιαίτερα το καλοκαίρι μοιράζονται αφειδώς άδειες για μαγαζιά εστίασης αλλά δεν έχουν στοιχειώδεις υποδομές όχι για την αντιμετώπιση έντονων φαινομένων αλλά ούτε για τη συλλογή των σκουπιδιών και των λυμάτων.Τέρμα στη νέα κοροϊδία.  Δεν μπορεί να κρύψει αυτό που όλοι γνωρίζουμε.Για τις τραγωδίες που προηγήθηκαν, όσες εξελίσσονται και αυτές που θα΄ρθουν έχουν ένοχο.

Είναι το καπιταλιστικό σύστημα και στο σύνολό του το πολιτικό του προσωπικό! Γιατί είναι ένα σύστημα που εμπορεύεται τη γη, που συντηρεί και πριμοδοτεί καταστροφικές οικονομικές δραστηριότητες τις οποίες βαφτίζει «ανάπτυξη» και «αναγκαία επένδυση», που είναι υπεύθυνο για την τερατούπολη που το ίδιο έχει δημιουργήσει.

Είναι ένα σύστημα που οικοδομεί και συντηρεί στην Αττική όλες εκείνες τις συνθήκες που αντικειμενικά οδηγούν στο θάνατο και την καταστροφή, κάθε φορά που ο Νομός βρίσκεται αντιμέτωπος με τέτοια φαινόμενα.

Επάνω στα αποκαΐδια της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής εξελίσσονται παράλληλα διάφορα για να αποπροσανατολίσουν το λαό να μην αναγνωρίσει τον πραγματικό ένοχο.

Είμαστε μάρτυρες του σκυλοκαβγά κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Οι διαφορετικές μερίδες του ίδιου συστήματος μαλώνουν για τις ευθύνες για να εξαργυρώσουν  στη συνέχεια την απελπισία και να βγουν μπροστά στον πολιτικό αγώνα δρόμου για τον επόμενο διαχειριστή του συστήματος. Ψάχνουν να βρουν εχθρούς και «ασύμμετρες απειλές». Ενώ, τα κοράκια των ΜΜΕ δίνουν τη δική τους παράσταση, χορεύουν επάνω στον πόνο των κατοίκων και κατά περίπτωση τροφοδοτούν το πολιτικό παιχνίδι.

Είναι σε εξέλιξη μια συντονισμένη επιχείρηση να ξεπλυθούν ΜΜΕ, επιχειρηματίες, δήμαρχοι και κυβερνητικοί στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ με τη προσφορά ψίχουλων λες και αυτοί που επέζησαν και καταστράφηκαν είναι επαίτες που θα βολευτούν με ένα ξεροκόμματο.

Αποκρύπτουν από το λαό ότι είναι μνημονιακή υποχρέωση η μείωση των κονδυλίων για την αντιπυρική προστασία και ξεδιάντροπα αξιοποιούν την βοήθεια σε μερικά πυροσβεστικά μέσα που στέλνουν ευρωπαϊκές χώρες για να ξαναζεστάνουν την χαλασμένη σούπα της «Ευρώπης των λαών» που την χαρακτηρίζει δήθεν η αλληλεγγύη κι όχι τα μνημόνια που τσουρούφλισαν και βύθισαν στην απόγνωση την πλειονότητα του λαού μας.

Απέναντι σε ένα τέτοιο σύστημα λοιπόν, απέναντι στον υπεύθυνο της καταστροφής, ο λαός πρέπει να οργανωθεί, να παλέψει, να διεκδικήσει.

Για να αναλάβουν οι αληθινοί ένοχοι το σύνολο του κόστους για την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και της οχύρωσης της πόλης, των υποδομών προστασίας και αντιμετώπισης. Μόνος ένοχος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης και της λεηλασίας!

In this article

Join the Conversation