Πρωτιά για τον Θεσπρωτό φωτογράφο Χρήστο Μασούρα σε διαγωνισμό του Υπ. Υγείας για τον Μητρικό Θηλασμό

Τα έργα του κ. Μασούρα, πρόκειται να αξιοποιηθούν περαιτέρω από το Υπουργείο Υγείας για παρεμβάσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και επιμόρφωσης που προάγουν τον Μητρικό Θηλασμό

Την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Καλλιτεχνικής Έκφρασης και Δημιουργίας για την Προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού, που πραγματοποίησε το Υπουργείο Υγείας κατέκτησε Θεσπρωτός φωτογράφος Χρήστος Μασούρας, στον θεματικό άξονα “ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ”.

Ο Χρήστος Μασούρας συμμετείχε στον διαγωνισμό που διεξήχθη από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2017 με δύο φωτογραφίες, κατακτώντας την 1η αλλά και την 3η θέση.

Η δράση «ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ: ΔΙΚΑΙΩΜΑ–ΕΚΦΡΑΣΗ-ΥΓΕΙΑ» έχει στόχο την ανάδειξη, την ενθάρρυνση, την προαγωγή και την υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού, καθώς και την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ευρύτερου κοινού, των επαγγελματιών υγείας, των νέων ζευγαριών και των γυναικών στο πεδίο του Μητρικού Θηλασμού, αξιοποιώντας ως μέσο την δημιουργική και καλλιτεχνική έκφραση.

Τα δύο έργα του κ. Μασούρα, πρόκειται να αξιοποιηθούν περαιτέρω από το Υπουργείο Υγείας και άλλους φορείς που σχετίζονται με το θέμα, για παρεμβάσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και επιμόρφωσης που προάγουν τον Μητρικό Θηλασμό.

Για ακόμα μία φορά ο Χρήστος μας κάνει περήφανους, αφού και πριν από περίπου ένα χρόνο είχε διακριθεί στo Φωτογραφικό Project «Seven» που διοργάνωσε ο Πολυχώρος «Vault» στην Αθήνα.

 

In this article

Join the Conversation