Γιόγιακας για καταγραφή ζημιών εσπεριδοειδών: «Κάθε αδράνεια θα πλήξει το ήδη μειωμένο εισόδημα των αγροτών»

O βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την έγκριση δαπάνης αποζημίωσης των παραγωγών νεκταρινιών και ροδακινιών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: «Ο κ. Αποστόλου...

O βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την έγκριση δαπάνης αποζημίωσης των παραγωγών νεκταρινιών και ροδακινιών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης:

«Ο κ. Αποστόλου αποφάσισε να καταβάλει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό στους τους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας και της Πέλλας που επλήγησαν από τις περσινές βροχοπτώσεις. Βέβαια, το ποσό δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος των καταστροφών, δεν προέρχεται από τον λογαριασμό του ΕΛΓΑ που πληρώνουν οι αγρότες με τις εισφορές τους ενώ ο προβλεπόμενος φάκελος για την αποζημίωση δεν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πέρα από τα παραπάνω, περιμένουμε από τον Υπουργό να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον και για τους παραγωγούς εσπεριδοειδών στη Θεσπρωτία και σε άλλες περιοχές της χώρας που αντιμετωπίζουν σοβαρή μείωση της παραγωγής και ακαρπία στις καλλιέργειές τους για τον ίδιο λόγο για τον οποίο θα αποζημιωθούν οι ροδακινοπαραγωγοί.

Ο κ. Αποστόλου γνωρίζει το θέμα, έχει τις επιστολές των φορέων και των παραγωγών του νομού μας στα χέρια του και οφείλει αρχικά να πιέσει ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες αυτοψίας και καταγραφής των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κάθε αδράνεια και καθυστέρηση θα πλήξει το ήδη μειωμένο εισόδημα των αγροτών».

In this article

Join the Conversation