Στην Αστυνομική Διευθυνση Θεσπρωτίας, ο Υποστράτηγος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος

O Υποστράτηγος ε.α, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, σαν Δ/ντης της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. ειναι υπευθηνος για την πνευματική καθοδηγηση των Σωμάτων Ασφαλείας

Στην Αστυνομική Διευθυνση Θεσπρωτίας βρέθηκε ο Υποστράτηγος ε.α, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος, ιεροκήρυκας των Σωμάτων Ασφαλείας και  Δ/ντης της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. ως υπεύθυνος για την πνευματική καθοδήγηση των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, τέλεσε αγιασμό και πραγματοποίησε ομιλία στο αστυνομικό προσωπικό της διευθυνσης.

Ο π. Νεκτάριος εξυπηρετεί πνευματικά πανελληνίως τα χιλιάδες μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας συμμετέχοντας στις διάφορες εκδηλώσεις αλλά και ενισχύοντας πνευματικά ολόκληρο το προσωπικό δίνοντας την μαρτυρία της Ορθοδοξίας και της εκκλησίας στην ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα.

Ο π. Νεκτάριος αποστρατεύτηκε από την ΕΛΑΣ το 2014 με τον βαθμό του υποστράτηγου ωστόσο υπηρετεί ακόμα σαν προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπηρέτει στην συγκεκριμένη υπηρεσία από το 1996 οπότε και διαδέχθηκε τον νυν μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «αυτό που χρειάζονται η νέοι αστυνομικοί είναι κυρίως η πνευματική ενίσχυσή τους» Τα σώματα ασφαλείας είναι ένας κοινωνικός χώρος με πολλές ιδιαιτερότητες γι’ αυτό, η επιλογή του ιερέα πρέπει να γίνεται με προσοχή και εκκλησιαστικά κριτήρια. Η παρουσία του ιερέως αποτελεί διέξοδο ελπιδοφόρα ιδίως μέσα στο χώρο των σχολών όπου τα περιθώρια ψυχικής επικοινωνίας είναι περιορισμένα». Σε άλλο σημείο υπογραμμίζει την σχέση της Θρησκευτικής Υπηρεσίας με το Υπουργείο λέγοντας: «Η Θρησκευτική Υπηρεσία είναι μια υπηρεσία που ανήκει οργανικά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», και συνέχισε λέγοντας πως η Εκκλησία ενημερώνεται για την λειτουργία της Υπηρεσίας και βοηθάει με κάθε δυνατό τρόπο.

In this article

Join the Conversation