Σπυρόπουλος: Πρόταση για αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού της περιοχής, με σκοπο την αναπτυξιακή πορεία του δήμου

Πρέπει να συντονιστούμε και να συσπειρωθούμε όλοι μαζί γύρω από ένα νέο όραμα , ένα νέο σχέδιο για την περιοχή , σ΄ αυτή την νέα εποχή που ζούμε...

Παρακολουθώντας το θεατρικό έργο «ΗΛΕΚΤΡΑ» στο όμορφο –φυσικό θέατρο στις «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ» της Παραμυθιάς , θέλω πρώτα να δώσω δημοσίως τασυγχαρητήρια μου στην θεατρική ομάδα , αλλά κυρίως τα συγχαρητήριά μου στον Παραμυθιώτη Νίκο Αρβανίτη, ο οποίος την δική του πανελλήνια προβολή , την μεταφέρει και στην γεννέτηρά του την μικρή μας πόλη την Παραμυθιά.

Και δεύτερον ύστερα από την παράσταση μου δημιούργηκε μια σκέψη που θέλω να την μοιραστώ μαζί σας.

Παρατηρώ ότι πολλοί άνθρωποι που κατάγονται από την περιοχή μας –ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ- έχουν προκόψει και κατέχουν ή κατείχαν τα προηγούμενα χρόνια θέσεις σε πανεπιστήμια του εσωτερικού ή του εξωτερικού ,δημοσιογράφοι, ηθοποιοί , δημόσιοι λειτουργοί σε ανώτερες διοικητικές θέσεις που όταν τους συναντάς και μιλάς μαζί τους η σκέψη τους είναι πάντα πίσω στην γεννέτηρα ,εκεί που πήγαν σχολείο, εκεί που είχαν τους παιδικούς τους φίλους.

Αλλά και πολλοί άλλοι που κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή αλλά πήγαν Γυμνάσιο-Λύκειο στην Παραμυθιά και έμεναν στο οικοτροφείο ή σε σπίτια αγαπούν και ενδιαφέρονται για την περιοχή.

Προτείνω πρώτον : με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να καταγραφούν και να οργανωθεί μια τελετή προς τιμή τους και να γίνει μια συμβολική βράβευση τους.

Και δεύτερον: να τους ζητηθεί να βοηθήσουν, με την εμπειρία και τις γνώσεις τους , με τις γνωριμίες τους ώστε να καταρτίσουμε ένα σχέδιο ανάπτυξης για το ΔήμοΣουλίου.

Έτσι εμπλουτίζοντας τα υπάρχοντα σχέδια και προγράμματα του δήμου με τις δικές τους ιδέες εμπειρίες και γνώσεις να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και δημιουργίας για τη περιοχή του Δήμου Σουλίου.

Μια δύσκολη εποχή για την πατρίδα και την περιοχή μας πιστεύω πλησιάζει στοτέλος της.

Η παρουσία του κόσμου στην θεατρική παράσταση ,επιβράβευσε τους καλλιτέχνες για την θαυμάσια ερμηνεία τους αλλά έδωσε και μια ελπίδα για το μέλλον, ο κόσμος αναζητεί ,ψάχνει.

Σ΄ ένα κόσμο που διαρκώς αλλάζει, σε μια κοινωνία που τα σημάδια της κρίσης αρχίζουν να φαίνονται έντονα, όλοι κάνουμε διαπιστώσεις, όλοι βλέπουμε και προσεγγίζουμε το πρόβλημα ο καθένας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Πρέπει όμως να συντονιστούμε και να συσπειρωθούμε όλοι μαζί γύρω από ένα νέο όραμα , ένα νέο σχέδιο για την περιοχή , σ΄ αυτή την νέα εποχή που ζούμε .

Χρειαζόμαστε ελπίδα και προοπτική για να πάμε και πάλι μπροστά.

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

In this article

Join the Conversation