Εγκύκλιος Κουβέλη, προάγγελος μεταφοράς απορριμάτων από Κέρκυρα

Εγκύκλιος για μεταφορά αστικών στερεών αποβλήτων με πλοία

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει την λειτουργία του εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, μια εγκύκλιος που φέρνει την υπογραφή του υπουργού ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη και αφορά την μεταφορά αστικών στερεών αποβλήτων με πλοία, ξαναφέρνει στο φως την μεταφορά των απορριμάτων της Κέρκυρας στην Ήπειρο.

Η εγκύκλιος λύνει διαδικαστικά προβλήματα της μεταφοράς με πλοίο, και παρέχει οδηγίες και διευκρινίσεις.Φυσικά πίσω από την εγκύκλιο, πολλοί βλέπουν το νησί των Φαιάκων και το πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι τελευταίες δημοτικές αρχές και η απροθυμία τους να δώσουν οριστική λύση στο αισχος που έχουν δημιουργήσει και με τελικό χαμένο τους ίδιους τους κάτοικους και τον τουρισμό.

Υπενθυμίζουμε πως τα τελευταία χρόνια έχουν κατατεθεί αρκετά αιτήματα από το Ιόνιο για μεταφορά των απορριμάτων στο Καρβουνάρι και το Ελληνικό, ωστόσο οι απαντήσεις των φορέων ήταν αρνητικές.

Αρκετοί είναι αυτοί όμως, που μετά την εγκύκλιο, περιμένουν απόφαση του ΥΠΕΣ που θα δίνει το πρασινο φως για μεταφορά, σε αντίθεση με την κατηγορηματική στάση του πρ. Υπουργού Πάνου Σκουρλέτη που απέκλειε κάθε τέτοια πιθανότητα.

Με όσα όμως έχουν συμβεί στην Κέρκυρα τα τελευταία 3 χρόνια, αναμένονται εξαιρετικές πιέσεις από τους κυβερνητικούς βουλευτές του νησιού, την “κυβερνητική” δημοτική αρχή και την “κυβερνητική” περιφερειακή αρχή

 

In this article

Join the Conversation