Απάντηση του Υπ. υποδομών στον Γιόγιακα: Στο INTERREG οι μελέτες του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτι.

Ο προϋπολογισμός των μελετών ανέρχεται στα 4,9 εκατ. ευρώ και ο χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση των μελετών εκτιμάται σε 2 χρόνια.

Ξεκινά η διαδικασία για τη χρηματοδότηση της μελέτης του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι, σύμφωνα με γραπτή απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βασίλης Γιόγιακας.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας είχε ζητήσει να ενημερωθεί αν πρόκειται να ενταχθούν ή όχι οι μελέτες του έργου στο Πρόγραμμα INTERREG «Ελλάδα Αλβανία 2014 – 2020» και με ποιο χρονοδιάγραμμα καθώς και αν υπάρχει σχεδιασμός για την ένταξη της δαπάνης κατασκευής του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Σε επισυναπτόμενο στην απάντηση έγγραφο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» αναφέρεται ότι οι μελέτες του οδικού άξονα πρόκειται να ενταχθούν στο Πρόγραμμα INTERREG «Ελλάδα Αλβανία 2014 – 2020» και ότι η Διαχειριστή Αρχή του Προγράμματος απέστειλε τον περασμένο Αύγουστο πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή πρότασης προς την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και 3 φορείς από την πλευρά του αλβανικού κράτους.

Ο προϋπολογισμός των μελετών του Οδικού Άξονα Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Μαυρομάτι, στον οποίο περιλαμβάνεται το έργο της Παράκαμψης Ηγουμενίτσας», ανέρχεται στα 4,9 εκατ. ευρώ και ο χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση των μελετών εκτιμάται σε 2 χρόνια.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία της εξασφάλισης χρηματοδότησης για την κατασκευή του έργου, η οποία εκτιμάται ότι θα καλυφθεί από πόρους των κοινοτικών προγραμμάτων της περιόδου 2021-2017

Διαβάστε την απαντηση

In this article

Join the Conversation