Π.Η: Με επιχορήγηση η μεταφορά των απορριμμάτων στο εργοστάσιο. Ανάσα στους δήμους

Αν και δεν είναι ακόμα γνωστό, πόσο διάστημα θα καλύψει η επιχορήγηση

Πολύς λόγος γινόταν το τελευταίο διάστημα για το επιπλέον κόστος που θα προκαλέσει η μεταφορά των απορριμμάτων στη μονάδα επεξεργασίας και ο κίνδυνος να επέλθουν υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι πολίτες.

Γιατί σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση, σύντομα θα υπάρξει μια τεράστια αλλαγή, αφού τα απορρίμματα του δήμου πρώτα θα πηγαίνουν στο εργοστάσιο επεξεργασίας στην Τύρια και μετά στο Καρβουνάρι.

Στο πρόβλημα των υπέρογκων αυξήσεων, λύση έδωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, αφού μετά από ολοκληρωμένη πρόταση που υπέβαλλε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 1.273.988,10 ευρώ για τη μεταφορά του υπολείμματος επεξεργασίας των απορριμμάτων από τη Μονάδα Α.Σ.Α. στους ΧΥΤΥ Ελληνικού Ιωαννίνων, Καρβουναρίου Θεσπρωτίας και Βλαχέρνας Άρτας.

Αν και δεν είναι ακόμα γνωστό πόσο διάστημα θα καλύψει η επιχορήγηση των 1.273.988 .

Στην σχετική ενημέρωση η Περιφέρεια τονίζει, πως με τον τρόπο αυτό και χάρη στον έγκαιρο προγραμματισμό της Περιφέρειας, δεν προκαλείται καμία επιβάρυνση στους προϋπολογισμούς των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων της Περιφέρειας και κατ΄ επέκταση στους δημότες των 18 δήμων της.

Για την θετική αυτή εξέλιξη ενημέρωσε τους Δημάρχους και τους ΦΟΔΣΑ με έγγραφό της η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία τους καλεί επίσης να μεριμνήσουν για την ομαλή μεταφορά των συμβατικών ποσοτήτων ΑΣΑ του κάθε Δήμου προς την Εγκατάσταση.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη αναφέρει η Περιφέρεια στην σχετική ενημέρωση, η οποία δίνει λύση στο πρόβλημα των Δήμων, κυρίως όμως απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο να κληθούν οι πολίτες να πληρώσουν το επιπλέον κόστος.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!