Τα είπε ο Πάσχος με τον Γενικό Πρόξενο της Αλβανιας στα Ιωάννινα

Στο τραπέζι, θέματα τουρισμού και επιχειρηματικότητας

Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέξανδρου Πάσχου με τον Γενικό Πρόξενο της Αλβανικής Δημοκρατίας στα Ιωάννινα κο Pervin Gjilkuria πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στα γραφεία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, παρουσία του μέλους της Δ.Ε. κας Βασιλικής Τσώτου Υπεύθυνης ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων και του Διοικητικού Προϊσταμένου της υπηρεσίας κου Πέτρου Ζουμπούλη.

Κατά την συνάντηση γνωριμίας συζητήθηκαν θέματα επιχειρηματικότητας, κοινά για την Θεσπρωτία και την νότια Αλβανία, ανταλλάχθηκαν απόψεις και προβληματισμοί επί αυτών, έγινε αναφορά στην άριστη σχέση που διέπει τα Επιμελητήρια Θεσπρωτίας και Αυλώνας – Αγίων Σαράντα και στις κοινές δράσεις που έχουν υλοποιηθεί στο παρελθόν αλλά και σήμερα από τους δύο φορείς, και διερευνήθηκαν ενέργειες και δράσεις για την περαιτέρω σύσφιξη των επιχειρηματικών δεσμών και την αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών εκατέρωθεν των συνόρων.

Ενδεικτικά, υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στα ακόλουθα ζητήματα:
– Διεύρυνση ωραρίου λειτουργίας Τελωνείων στο Μαυρομάτι, τουλάχιστον τους μήνες της τουριστικής περιόδου.
– Ανάπτυξη συνεργασίας – σύμπραξης μεταξύ Θεσπρωτίας και Νότιας Αλβανίας στον πρωτογενή τομέα για την διασφάλιση του εισοδήματος των παραγωγών.
– Υποστήριξη των προτάσεων συμμετοχής σε διακρατικά προγράμματα προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας.
– Ανάπτυξη συνεργειών στον τομέα του Τουρισμού με στόχο την δημιουργία προϊόντος 12 μηνών αλλά και δράσεις εκπαίδευσης και πιστοποίησης των επαγγελματιών του Τουρισμού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρέδωσε στον Γενικό Πρόξενο τιμητική πλακέτα με το οικόσημο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, έντυπο υλικό προβολής της Θεσπρωτίας και τοπικά προϊόντα.

In this article

Join the Conversation