Ο Συλλογος Εργαζομενων ΟΤΑ για τον 13ο και τον 14ο μισθο

Ο Σύλλογός μας κάνει προσεκτικές κινήσεις προς το συμφέρον των εργαζομένων, θέλοντας να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εξέλιξη για τα μέλη του, αποφεύγοντας σπασμωδικές κινήσεις.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσπρωτίας πραγματοποίησε συναντήσεις στις 11/9/2018 και στις 18/9/2018 με τoν Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο για θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους του Δήμου Ηγουμενίτσας και του νομικού προσώπου ΠΑΚΠΠΟ και συγκεκριμένα για τον 13ο -14ο μισθό και για το αν η διοίκηση θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που δικαιώνει τους εργαζόμενους στο ΠΑΚΠΠΟ. Να τονίσουμε ότι υπάρχει προθεσμία έως 3 Οκτωβρίου .

Στις συναντήσεις, του επισημάναμε ότι βάση του άρθρου 54 / Ν. 4447/2016, ο δήμος έχει δικαίωμα να αποδεχθεί την απόφαση και να μην ασκήσει έφεση.

Επίσης αρκετοί δήμοι στην Ελλάδα δεν άσκησαν έφεση κατά των εργαζομένων και βρήκαν τρόπο ώστε να τους δοθούν ανάλογα τα ποσά .

Από τις συναντήσεις δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις από τον δήμαρχο στον σύλλογο μας.

Στις 24/9/2018 ο σύλλογος με νέα παρέμβαση έθεσε εκ νέου το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο αυτή την φορά.

Ο δήμαρχος στην τοποθέτηση του είπε ότι ο δήμος δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει εφάπαξ αυτά τα ποσά και είναι στις προθέσεις του να μην ασκήσει έφεση αλλά και να υπάρξει μια λύση εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Ως σύλλογος θα περιμένουμε την επίσημη πρόταση της διοίκησης ώστε αυτή να κατατεθεί στους εργαζόμενους και αυτοί να αποφασίσουν.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Όσον αφορά τώρα τα τελευταία δημοσιεύματα λάσπης και συκοφαντίας, δεν μας ξαφνιάζουν εφόσον είναι συνήθης τακτική του εκπροσώπου τύπου της ανεξάρτητης κίνησης εργαζομένων Βαγγέλη Χαλμαντζή.

Οι ανακοινώσεις του λαγού της εργοδοσίας πριν βγουν περνούν από έγκριση από γραφείο του πρώτου ορόφου του δημαρχείου Ηγουμενίτσας.

Παλιά τους τέχνη κόσκινο το ρουφιανιλίκι . Ο συγκεκριμένος ¨συνάδελφος¨ μαζί με την ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων έχουν πάρει εργολαβία τη διάσπαση των εργαζομένων, οδηγώντας τους σε λάθος συμπεράσματα, παραπλανώντας τους και διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα. Προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να βγάλουν από την δύσκολη θέση την δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας .

Ας αναρωτηθούμε συνάδελφοι πως βρέθηκε στα χέρια τους έγγραφο με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τα οποία και ανάρτησαν δημόσια στο διαδίκτυο;

Ποιος νομίζετε συνάδελφοι επωφελείται, από όλο αυτό το κατιναριό που διοχετεύεται στον τύπο εδώ και μεγάλο διάστημα ;

Τι είναι προς όφελος συνάδελφοι των εργαζομένων αλήθεια;

Ο Δήμος-διοίκηση του ΠΑΚΠΠΟ να ασκήσει έφεση;

Τελικά το άγχος τους δεν είναι η δικαίωση των εργαζομένων αλλά η πρεμούρα τους για τις επερχόμενες εκλογές του υπηρεσιακού συμβουλίου
Συνάδελφοι , θα το επαναλάβουμε μέχρι να το καταλάβουν όλοι.

Ο Σύλλογός μας κάνει προσεκτικές κινήσεις προς το συμφέρον των εργαζομένων, θέλοντας να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εξέλιξη για τα μέλη του, αποφεύγοντας σπασμωδικές κινήσεις.

In this article

Join the Conversation