6 μήνες απλήρωτες οι εφημερίες στα κέντρα υγείας Παραμυθιάς, Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου

Σε επίσχεση εργασίας προσανατολίζονται οι ιατροί...

Τον 6ο μήνα χωρίς την πληρωμή των εφημεριών, περνά το ιατρικό προσωπικό του κέντρου υγείας Παραμυθιάς, καθώς και αυτών των Ηγουμενίτσας και Μαργαριτίου.

Αιτία όπως αναφέρει η διοίκηση της ΥΠΕ, είναι η μη επάρκεια στο σύστημα των υπαλλήλων και των υπηρεσιών, ώστε να διεκπεραιώσει τις λογιστικές εκκρεμότητες των ιατρών.

Η πολύμηνη αυτή στάση πληρωμών έχει προκαλέσει βιοποριστικά προβλήματα στους εργαζόμενους ιατρούς και τα Κέντρα Υγείας λειτουργούν υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, στηριζόμενα στην υποαμειβόμενη εργασία ιατρών και λοιπού προσωπικού.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι σήμερα οι εφημερίες πραγματοποιούνται κανονικά αλλά είναι άγνωστο το ποτε θα πληρωθούν, ενώ η λειτουργία των Κ.Υ στηρίζεται στο φιλοτιμο των ίδιων των ιατρών.

Με αυτά τε δεδομένα και όπως αναφέρουν ιατροί του Κ.Υ Παραμυθιάς στην paramythia-online.gr, αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο, θα αναγκαστούν να προβούν σε επίσχεση εργασίας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως τα Κ.Υ Πάργας, Καναλακίου και Μαργαριτίου, υπολείπονται εφημεριών, με αποτέλεσμα να λειτουργούν μόνο τις μισές μέρες του μήνα.

In this article

Join the Conversation