Ζυμώσεις με το βλέμμα στο δημαρχείο. Ποια ονόματα ακούγονται.

Αν και κανένας δεν έχει δηλώσει επίσημα την πρόθεση του, ωστόσο 6 ονόματα ακούγονται ή έχουν δηλώσει ανεπίσημα πρόθεση να εξερευνήσουν την πιθανότητα να είναι υποψήφιοι

Βρισκόμαστε μόλις 26 εβδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και οι ζυμώσεις ξεκινούν να φαίνονται πιο έντονα ένεκα και Λαμπόβου, με τους δυνητικούς υποψήφιους να προσπαθούν να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για την στελέχωση ψηφοδελτίων.Αν και κανένας δεν έχει δηλώσει επίσημα την πρόθεση του, ωστόσο 6 ονόματα ακούγονται ή έχουν δηλώσει πρόθεση ανεπίσημα να εξερευνήσουν την πιθανότητα να είναι υποψήφιοι.

Η δήμαρχος Σταυρούλα Μπραίμη, αφήνει να εννοηθεί πως τις επόμενες εκλογές θα ξανά είναι υποψήφια δήμαρχος. Μέχρι στιγμής ξεκάθαρα δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις της ούτε στους στενούς συνεργάτες, ωστόσο με την εμπειρία των προηγούμενων εκλογών αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν τις αρχές του νέου έτους. Επίσης είναι άγνωστο αν τελικά αποφασίσει να ειναι υποψήφια, αν θα επιδιώξει στήριξη από το Κίνημα Αλλαγής, ενώ υπενθυμίζουμε πως στην πρώτη εκλογική διαδικασία προέκυψε από εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην δεύτερη εκλογή της κατέβηκε ανεξάρτητη.

Ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας Δημήτριος Σακαρέλης, έχει δηλώσει το ενδιαφέρον του να είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος. Μάλιστα το ανέφερε και σε εσωκομματική συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ προ ήμερων, στην οποία δήλωσε παρόν για τις επόμενες εκλογές.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος πλειοψηφίας Άρης Μαρέτας σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, πιιθανων δεν θα διεκδικήσει τον ψήφο εκ μέρους ΚΚΕ και στην Λαϊκή Συσπείρωση προσανατολίζονται για νέο υποψήφιο, με το όνομα του νεαρού Νίκου Μπρέστα να ακούγεται έντονα.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Νικόλας Κάτσιος, από ότι φαίνεται θα είναι υποψήφιος δήμαρχος και πολύ πιθανόν να λάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα την στήριξη της Συγγρού, ενώ σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό την σύνταξη του ψηφοδελτίου του, ενώ καθημερινές είναι οι συναντήσεις και οι ζυμώσεις. Μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα ίσως να υπάρξει και η επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας που θα συνοδεύεται και από τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου.

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νικος Αθανασίου, έχει δηλώσει ανεπίσημα το ενδιαφέρον του να κατέβει στις εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος και όπως αναφέρει ο κύκλος του, είναι σε προχωρημένο στάδιο σε ότι αφορά τα ονόματα που θα συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο. Μάλιστα σε χτεσινή συνάντηση σε κοινότητα της Παραμυθιάς, αποφασίστηκε οι προθέσεις του να ανακοινωθούν επίσημα εντός το επόμενο διάστημα. Πληροφορίες τον θέλουν να επιδιώκει την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΦΟΠ Νίκος Γώγος έχει δηλώσει ανεπίσημα το ενδιαφέρον του να κατέβει στις εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος και βρίσκεται σε διεργασίες  για την στελέχωση του ψηφοδελτίου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και σε περίπτωση που αποφασίσει να κατέβει στις εκλογές, τις προθέσεις του θα τις αποκαλύψει το επόμενο διάστημα.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες, προσέγγιση από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει και στον ηθοποιό Νίκο Αρβανίτη, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να φαίνεται πως θα προσχωρήσει το εγχείρημα, με τον ηθοποιό να μην είναι θετικός σε κάθοδο του σε εκλογές.

 

In this article

Join the Conversation