Στο τελικό στάδιο του σχεδιασμού το προγράμμα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα

Στις 21.11, η τελική συνεδρίαση για συζήτηση και έγκριση του τελικού κειμένου του προγράμματος

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, και ώρα 11.00 π.μ. στο Καναλάκι Πρέβεζας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί η 4η συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα, με βάση την εγκριθείσα Προγραμματική Σύμβαση.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι: Συζήτηση και έγκριση του τελικού κειμένου του Προγράμματος Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα

Υπενθυμίζουμε πως στην σχετική προγραμματική σύμβαση συμμετέχουν οι δήμοι Σουλίου, και Πάργας, η περιφέρεια Ηπείρου, το υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού, ο φορέας διαχείρισης στενών και εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΑΕ ΟΤΑ και ΕΤΑΝΑΜ ΑΑΕ ΟΤΑ.

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης αποτελεί ο σχεδιασμός Προγράμματος ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την περιοχή παρέμβασης, το οποίο θα περιλαμβάνει την εξειδίκευση της στρατηγικής και της οριοθέτησης της περιοχής και την κατάρτιση αναλυτικού σχεδίου δράσης, προκειμένου να επιτευχθεί ο κύριος στόχος που είναι «η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής στηριγμένη στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στο ιδιαίτερο περιβάλλον της και με ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού της ενδιαφέροντος».

Ειδικότεροι στόχοι προτείνονται κατ’ αρχήν :
· ανάδειξη των μυθολογικών αναφορών που σχετίζονται με την περιοχή (νεκρομαντείο, πέρασμα στον Άδη κλπ) και η οργάνωση επισκέψεων
· ανάδειξη της ιστορικής σημασίας της περιοχής (Σούλι, σκάλα Τζαβέλαινας κλπ)
· ανάδειξη των ιδιαίτερων περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της προστατευόμενης περιοχής ΔΕΛΤΑ και ΣΤΕΝΑ ΑΧΕΡΟΝΤΑ
· οργάνωση δραστηριοτήτων που θα απευθύνονται σε υψηλής στάθμης επισκέπτες
· οργάνωση διαδρομών που θα απευθύνονται σε επισκέπτες της παράκτιας ζώνης (Πάργα, Σύβοτα κλπ)
· δημιουργία στοχευμένων παρεμβάσεων που απευθύνονται σε ΑμεΑ
· δημιουργία και καθιέρωση «δρώμενων» συσχετιζόμενων με την ιστορία και μυθολογία της περιοχής
· παραγωγή τοπικών προϊόντων και σύνδεσή τους με την περιοχή

In this article

Join the Conversation