BINTEO│Η Philoxenia άκουσε κλαρίνα. Κερδισμένη η Ήπειρος από την 34η διεθνή έκθεση τουρισμού

Θετικά μηνύματα για την επερχόμενη τουριστική σεζόν, ελπίζοντας σε νέα ρεκόρ αφίξεων.

Με μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας, η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές το πρώτο διήμερο άγγιξε το 34% σε σχέση με πέρυσι, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής, το φετινό δίδυμο τουριστικών εκθέσεων Philoxenia – Hotelia, ενώ στα επίσης πολύ θετικά η παράλληλη αύξηση στην προσέλευση εμπορικών επισκεπτών κατά 41% καθώς και η αύξηση των ξένων εμπορικών επισκεπτών κατά 23%. Για το πρώτο διήμερο και τις παράλληλες εκδηλώσεις, διαβάστε εδω.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, στο οποίο φιλοξενούταν δήμοι, φορείς άλλα και επιχειρηματίες, παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση, δίνοντας θετικά μηνύματα για την επερχόμενη τουριστική σεζόν, ελπίζοντας σε νέα ρεκόρ αφίξεων μετά και την εξαιρετική σεζόν που ολοκληρώνεται με τις εορτές των Χριστουγέννων.

Στην κορύφωση της έκθεσης, η Philoxenia άκουσε κλαρίνα και τραγούδησε Ηπειρώτικα, με το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Θεοδωριανιτών “Η Κωστηλάτα” να κερδίζει τις εντυπώσεις των επισκεπτών άλλα και των εκθετών.

Παρόν και ο δήμος Σουλίου, με την δήμαρχο Σταυρούλα Μπραίμη και την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο τουρισμού Βασιλική Ντούκα, με ελάχιστη όμως φυσική παρουσία από επιχειρηματίες του τουρισμού. Αναλυτικά για το τι αποκομίσαμε από WTM και Philoxenia και την εικόνα μας, σε επόμενο άρθρο.

Για ανάπτυξη με “τουρισμό, πολιτισμό και παραγωγή”, έκανε λόγο σε δηλώσεις ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης ο οποίος σημείωσε πως απαιτείται η συνεργασία όλων για την συνέχιση και μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων πού ήδη υπάρχουν.

Για αξιοποίηση της Εγνατία οδού, με ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, έκανε λόγο μεταξύ άλλων η δήμαρχος Σουλίου, η οποία σημείωσε πως με το τρίπτυχο “παράδοση πολιτισμός και περιβάλλον”, μπορούμε να αναδείξουμε τον εναλλακτικό τουρισμό της περιοχής.

Στην σταθερή παρουσία του δήμου σε τουριστικές εκθέσεις αναφέρθηκε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος τουρισμού Βασιλική Ντούκα, η οποια ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες του τουρισμού που βρέθηκαν στην Philoxenia.

Στην συνεργασία όλων των φορέων και των αυτοδιοικητικών αρχών για την προβολή της Ηπείρου και για την εξωστρέφεια, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Στις προσπάθειες για την προβολή των πλεονεκτημάτων της Κόνιτσας, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ανδρέας Παπασπύρου, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε την αρωγή της περιφέρειας και τόνισε την σημασία του θρησκευτικού και του ιαματικού τουρισμού στην ανάπτυξη της περιοχής.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τις δηλώσεις καθώς και χαρακτηριστικές εικόνες απο το φετινό δίδυμο τουριστικων εκθέσεων Philoxenia – Hotelia

In this article

Join the Conversation