Ήθελε αλλά δεν μπόρεσε…

Γράφει για την paramythia-online.gr, o Δημήτριος Ντόκος

¨Ήθελε αλλά δεν μπορούσε την νίκη η Παραμυθιά στο Κυριακάτικο παιχνίδι με αντίπαλο την ομάδα του Θεσπρωτικού. ¨Έναν χορταστικό αγώνα με κύριο χαρακτηριστικό τα πολλά τρίποντα (10 εύστοχα για την Παραμυθιά, 8 για τον Θεσπρωτικό) είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν στον εντός έδρας αγώνα της Κυριακής. ¨

Όσο και αν προσπαθούσε η ομάδα της Παραμυθιάς να πλησιάσει στο σκορ τόσο ο Θεσπρωτικός απαντούσε διατηρώντας την διαφορά σε διψήφια διαφορά ασφαλείας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε νευρικά και χωρίς ρυθμό για τις δύο ομάδες, με την Παραμυθιά να πληρώνει ουσιαστικά την αφλογιστία στον πρώτο δεκάλεπτο, καθώς βρέθηκε να κυνήγα στο σκορ, με το 9-16 στην λήξη του πρώτου δεκαλέπτου να φανερώνει και το άγχος που διακατείχε τους παίχτες των γηπεδούχων.

Η συνέχεια είχε διαρκείς επιθέσεις και δυνατές άμυνες, με τον Θεσπρωτικό να καρπώνεται την υπεροχή του στα επιθετικά ριμπάουντ και την καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς ουσιαστική διαφοροποίηση στην απόδοση των ομάδων, οδηγούμενο στο σκορ του ημιχρόνου 24-39 υπέρ των φιλοξενούμενων. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που έδωσε μια ιδιαίτερη ομορφιά στον αγώνα με αλλεπάλληλα τρίποντα και πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό.

Η πίεση της Παραμυθιάς σε όλο το γήπεδο απέδωσε καρπούς και σύντομα η διαφορά πλησίασε σε μονοψήφιο νούμερο (39-48). Κάπου εκεί η απώλεια εύκολων πόντων και τα άστοχα λέι-απ των γηπεδούχων, ήταν και εκείνα που επέτρεψαν στον Θεσπρωτικό να ανεβάσει γρήγορα την διαφορά, ενώ πετυχαίνοντας κρίσιμα τρίποντα φτάσαμε στο 45-62 αποτέλεσμα του τρίτου δεκαλέπτου.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν και πάλι θεαματικό με την Παραμυθιά να παίζει δυνατά, χωρίς να μπορεί όμως να αλλάξει την έκβαση του αγώνα. Ουσιαστικά η μικρή συγκομιδή πόντων στο πρώτο ημίχρονο ήταν και αυτή που στοίχησε και καθόρισε την διαφορά στο τελικό 66-81.

Να αναφέρουμε και την σπουδαία νίκη της ομάδας των παίδων με αντίπαλο τον Πρωτέα Ηγουμενίτσας στο ντέρμπι κορυφής, με το τελικό 65-52 να έρχεται ύστερα από πολύ καλή εμφάνιση, χωρίς ουδείς από την Παραμυθιά να υστερήσει σε απόδοση.

Κορυφαίος του αγώνα ο νεαρός Ντάγκας των γηπεδούχων που κυριάρχησε σε όλους του τομείς πετυχαίνοντας πάνω από 30 πόντους. Ύστερα από τον νικητήριο αυτόν αγώνα η ομάδα των παίδων φιγουράρει στην κορυφή του ομίλου παρέα με τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων.

Σκόρ και δεκάλεπτα : 9-16, 15-23 (24-39), 21-23, 21-19 (66-81)

Διαιτητές: Δημητριάκης-Αθανασίου

ΚΑΕ Παραμυθιάς (Κωστίδης Πέτρος): Ανδρέου 5(1), Βάτσιος 8(1),Αθανασίου 6 ,Λαμπρούσης, Παπαλεωνιδόπουλος 5(1), Λατσός 5(1), Στεργίου 22(5), Δήμος 2, Σιούτης , Ρεσβάνης 6, Κούρτης 7(1).

ΑΓΟ Θεσπρωτικού (Κολιός Σταύρος): Βενετικός , Κοκκύλης , Παπαδιώτης 6(2), Μπιστιόλης 24(2), Μήτρος 4, Τσάτσος 10, Σιώρος 28(1), Τσώλης 9(3), Αθανασίου , Σμπόνιας. Επόμενος αγώνας εκτός έδρας το Σάββατο 24/11 με αντίπαλο την δυνατή ομάδα των Μολοσσών Ιωαννίνων.

In this article

Join the Conversation