Μπέζας: «Με τους παπάδες! Με αυτούς είμαστε και αυτούς επιλέγουμε!»

«Επιχειρεί να οδηγήσει 10.000 κληρικούς σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας ώστε να τάξει επιπλέον προσλήψεις προεκλογικού χαρακτήρα»

Ο πρ. υφυπουργός και βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας, προέβη στην ακολουθη δήλωση με αφορμή το ζητημα διαχωρισμού κράτους εκκλησιας:

Έγινε και αυτό επί ΣΥΡΙΖΑ. Άσχετα αν κάποιος είναι πιστός ή όχι (εγώ δηλώνω ότι είμαι), η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι πυλώνας του Ελληνισμού και δεν μπορεί να ευτελίζεται μ’ αυτό τον τρόπο.

Μπορεί να υποσχέθηκαν στους οπαδούς τους το διαχωρισμό κράτους – Εκκλησίας (όνειρο της πάσης Αριστεράς, με σφυροδρέπανο ή χωρίς) αλλά όχι με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο, πετώντας δηλαδή τον κλήρο από το μισθολόγιο!
Το χειρότερο, όμως, δεν είναι αυτό. Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και ο άθλιος τακτικισμός του κ. Τσίπρα για λίγα ψηφαλάκια, είναι απίστευτος!

Επιχειρεί να οδηγήσει 10.000 κληρικούς σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας ώστε να τάξει στη θέση των κληρικών επιπλέον προσλήψεις προεκλογικού χαρακτήρα! Και για να το πετύχει αυτό, δε διστάζει να οδηγήσει την Ελλαδική Εκκλησία σε εσωτερικό διχασμό, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο απέναντι στην πλειοψηφία των Μητροπολιτών.
Δεν θα τους περάσει, γιατί ισχύουν τα ακόλουθα:

1ον) Η μισθοδοσία των κληρικών με τη μορφή της επιχορήγησης προς την Εκκλησία και η αποκοπή τους από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, δεν δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο για νέες ισάριθμες προσλήψεις, γιατί όλα θα καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν μπορεί οι φορολογούμενοι να πληρώνουν, και τους κληρικούς με τη μορφή της επιχορήγησης προς την Εκκλησία, και τους επιπλέον υπαλλήλους που ετοιμάζεται να προσλάβει η κυβέρνηση στη θέση των κληρικών!
2ον) Η επιχορήγηση δεν μπορεί να έχει τη σταθερότητα της προβλεπόμενης από το Σύνταγμα πληρωμής των δημοσίων υπαλλήλων. Ούτε μπορεί να θεσμοθετηθεί μόνιμη επιχορήγηση, αφού μπορεί να αλλάξει με νεώτερη νομοθετική παρέμβαση. Και δεν είναι μόνο το θέμα του μισθού, υπάρχουν και άλλα ζητήματα όπως της ασφάλισης, της σύνταξης και της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.
3ον) Η μετατροπή της μισθοδοσίας και της ασφάλισης των κληρικών σε επιδότηση- επιχορήγηση προς την Εκκλησία ή άλλο συναφές νομικό πρόσωπο, ακόμη και αν η Εκκλησία δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και επιδιώκει φιλανθρωπικούς σκοπούς, αποτελεί με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο περί ανταγωνισμού, απαγορευμένη κρατική ενίσχυση και θα καταπέσει δικαστικώς!

Ο κλήρος της Ελλάδας, (παρότι κάποιοι από αυτούς δεν τιμούν… το σχήμα τους), χρησιμοποιείται, δυστυχώς, για τα προεκλογικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα και των άθεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πιστοί που συρρέουν στους Ναούς και συμμετέχουν στη ζωή της Εκκλησίας, ηλικιωμένοι και νέοι, δεν κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις, δεν πετούν μολότοφ και μάρμαρα, δεν καίνε τράπεζες με αθώους εργαζόμενους, δεν είναι μέλη του «Ρουβίκωνα». Είναι όμως κάρβουνο στα χέρια τους, που αναμμένο καίει και όσο είναι σβηστό τους μαυρίζει!

Για εμάς πάντως, στο δίλημμα, με την ψευτομεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ για το διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας ή με τους παπάδες, η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη και άμεση: Με τους παπάδες! Με αυτούς είμαστε και με αυτούς επιλέγουμε να προχωρήσουμε!

In this article

Join the Conversation