Free clock. Δεν βγήκε “λευκός καπνός” για την απομάκρυνση του “αιώνιου γιαπιού” μπροστά από το ρολόι Παραμυθιάς

Τι ζητάει ο ιδιοκτήτης και τι θέλει η δημοτική αρχή...

Για δεύτερη φορά επιχειρήθηκε να βρεθεί λύση για την απομάκρυνση του “αιώνιου γιαπιού” που δεσπόζει στο ιστορικό ρολόι της Παραμυθιάς, με την συζήτηση του θέματος στην οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου, που συνεδρίασε εχτές στην Παραμυθιά.

Και η δεύτερη απόπειρα για να γίνει δεκτό το αίτημα του ιδιοκτήτη για δωρεά του δευτέρου ορόφου (90,70 τμ.), με σκοπό την κατεδάφιση του για την ανάδειξη του ωρολογίου και υπό τον όρο, πως ο δήμος Σουλίου θα κατασκευάσει με δικά του έξοδα, στέγη στο πρώτο όροφο του ιδιοκτήτη, δεν έγινε δεκτή, μετά από αίτημα του Δημήτριου Ζορκάδη, για αγορά όλου του κτηρίου με σκοπό την εκμετάλλευση του χώρου.

Έτσι το θέμα της οικονομικής επιτροπής, πήρε αναβολή με σκοπό να γίνει νέα πρόταση στον ιδιοκτήτη με σκοπό την αγορά όλου του κτηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως προ ετών, ο ιδιοκτήτης είχε πρόταση για αγορά όλου του κτηρίου.

Το θέμα απασχολεί την τοπική κοινωνία επί σειρά δεκαετιών και στερεί από το εμβληματικό μνημείο του 1750 την προβολή που του αρμόζει, ενώ είναι καθολικό το αίτημα για άμεση απομάκρυσή ολοκλήρου του κτηρίου, με σκοπο την αξιοποίηση του καθώς ειναι απο τα σημεια αναφοράς για όλη την Ήπειρο

In this article

Join the Conversation