Νίκη-θρίλερ της ΚΑΕ Παραμυθιά στα Ιωάννινα, πάρα το black out και την κακή διαιτησία

Γράφει για την paramythia-online.gr, o Δημήτριος Ντόκος

Με σπουδαία νίκη-θρίλερ πάρα το black out που παραλίγο να της στερήσει την ωφέλεια της black frinday, συνέχισε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η KAE Παραμυθιά, στον Σαββατιάτικο εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο την ομάδα των Μολοσσών Ιωαννίνων επικρατώντας με το φτωχό 50-52.

Mόνο το πρώτο δεκάλεπτο πρόσφερε θέαμα και υψηλό σκορ, με την συνέχεια να μην επιβεβαιώνει τις αρχικές προσδοκίες για καλό μπάσκετ, και την νευρικότητα σε συνδυασμό με τα κακά ποσοστά να ακολουθούν τις ομάδες στο υπόλοιπο του αγώνα.

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Παραμυθιά, καθώς οι δικοί του γρήγοροι πόντοι στον αιφνιδιασμό και η αποτυχημένες προσπάθειες τριών πόντων των γηπεδούχων προσέφεραν διαφορά 6 πόντων με το 12-18 στην λήξη του πρώτου δεκαλέπτου να έρχεται φυσιολογικά. Το δέυτερο δεκάλεπτο συνέχισε στο ίδιο τέμπο με το οποίο τελείωσε το πρώτο και την διαφορά να πηγαίνει σταδιακα σε διψήφια επίπεδα. Τα γκάρντ της Παραμυθιάς τρέχοντας ασταμάτητα στο ανοιχτο γήπεδο και πετυχαίνοντας εύκολα καλάθια κατάφεραν να διευρύνουν ακόμα περισσότερο την διαφορά στο ευρύ 13-28 στο 15’ λεπτό της αναμέτρησης, με τον Αθανασιου να είναι πρώτος σκόρερ με 10 πόντους. Κάπου εκεί ήρθε και το προαναφερόμενο black out ύστερα από άμυνα ζώνης και χαμηλό σχήμα που εφάρμοσε επιτυχημένα η ομάδα των Μολοσσών. Η μπάλα καθυστερούσε βασανιστικά στα χέρια των παιχτών της Παραμυθιάς,που χωρίς να μπορούν να βρούν λύσεις και μη έχοντας καθαρό μυαλό, επιδόθηκαν σε κρεσέντο χαμένων τριών πόντων και χαμένων αμυντικών ριμπάουντ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δικούς τους αυτήν την φορά αιφνιδιασμούς και με ένα σερί 11-2 κατάφεραν να περιορίσουν την διαφορά στο 24-30 σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την Παραμυθιά. Η άμυνα ζώνης των γηπεδούχων συνεχίστηκε, με τα τρίποντα των Μολοσσών αυτήν την φορά να δίνουν στους γηπεδούχους την ευκαιρία να πλησιάσουν και σύντομα να πάρουν κεφάλι στο σκορ για το 37-36 στην λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Και πως να μην γίνει αυτό όταν η Παραμυθιά είχε συγκομιδή μόνο 6 πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο, έχοντας κύριο χαρακτηριστικό τα πολλά αβίαστα λάθη και τις κάκιστες επιλογές στην εκτέλεση των προπονητικών οδηγιών. Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε χαρακτήρα θρίλερ με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο στο σκοράρισμα. Οι Μολοσσοί κατάφεραν να πάρουν σημαντικο προβάδισμα 4 πόντων τρια λεπτά πριν την κόρνα της λήξης, αλλά κάπου εκεί η Παραμυθιά αντέδρασε. Με 5 συνεχόμενους πόντους του Λατσού κατάφερε να προσπεράσει στο 43-44, ενώ στην συνέχεια οι εύστοχες βολές και τρίποντο μαχαιριά του Στεργιού έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση για την πολύτιμη νίκη. Οι ομάδες οδηγήθηκαν στα φάουλ και την εκτέλεση βολών με την Παραμυθιά να καταφέρνει τελικά να πάρει την νίκη, κόντρα και στην εναντίον του κακή διαιτησία των τελευταίων λεπτών, χάρη σε δυο συνεχόμενες κρίσιμες και τελικά εύστοχες βολές του Ρεσβάνη, που προηγουμένως είχε καταφέρει να πάρει σημαντικό αμυντικό ριμπάουντ και να κερδίσει το φάουλ.

Δεύτερη νίκη για την ΚΑΕ Παραμυθιάς που μετρά σκορ 2-3 και φιλοδοξεί να ισοφαρίσει τις ήττες του στον επόμενο εντος έδρας αγώνα του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου με αντίπαλο την ομάδα Αιας Περιβλέπτου της Κόνιτσας.

Δεκάλεπτα και σκόρ: 12-18, 12-12 (24-30), 13-10, 11-16 (50-52)

Διαιτητές: ΚΛΗΜΑΤΑΣ-ΚΟΛΥΔΑΣ

ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (ΚΩΣΤΙΔΗΣ Π.): Ανδρέου, Βάτσιος 8 (1), Αθανασίου 13 (2), Λαμπρούσης, Λατσός 13 (2), Στεργίου 11 (1), Δήμος, Ρεσβάνης 5, Γούσιας, Κούρτης 2.

Α.Σ. ΜΟΛΟΣΣΩΝ (ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ): Παρίκογλου, Καλουπτσόγλου, Σπυρόπουλος 2, Δρούγκας, Γρηγοριάδης 12 (2), Ζαφειράκης 11, Μήτος-Κώτσης 2, Σιώζος, Γούνης, Νταφόπουλος 3 (1), Σχιζας 10, Παπαγεωργίου 10 (1).

Φωτογραφία αρχείου

In this article

Join the Conversation