Η Αντιγόνη Φίλη για το διήμερο αφιερωμένο στο παιδί

Tι λέει η αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και παιδείας, για την δράση με την συμμετοχή του Κώστα Γιαννόπουλου από το Χαμόγελο του Παιδιού

Μετά από ένα δημιουργικό διήμερο αφιερωμένο στο παιδί στην Άρτα, στα Γιάννενα και στην Ηγουμενίτσα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς, τους εθελοντές, το κοινό, μα ιδιαιτέρως τους μαθητές από το 2ο Λύκειο Άρτας και τα δημοτικά σχολεία Παραμυθιάς, 1ο, 2o, 3ο και 4ο Ηγουμενίτσας, Ξηρολόφου, Γραικοχωρίου, Πλαταριάς, Πέρδικας, Νέας Σελεύκειας, Μαργαριτίου που μας έδωσαν άλλη πνοή και αλήθεια για τα δικαιώματά τους.

Το δικαίωμα στην αγάπη, στο χαμόγελο, στην οικογένεια, στη δράση, στο παιχνίδι, στη σίτιση και όλα αυτά τα οποία πλέον δεν είναι αυτονόητα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κώστα Γιαννόπουλο για τις στιγμές που χάρισε στο τόπο μας και σε μένα προσωπικά.  Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πήραμε το μήνυμά μας, τα παιδιά στο επίκεντρο, γιατί είναι το μέλλον του κόσμου. Ζήσαμε μοναδικές στιγμές που τα λόγια αδυνατούν να περιγράψουν. Σας ευχαριστώ όλους σας για την παρουσία και την τιμή.

Ευχαριστώ επίσης τον περιφερειάρχη μας Αλέξανδρο Καχριμάνη, τους ομιλητές Καμπούρη Δέσποινα, Μαρία Νάκα, Αρχιμανδρίτη π. Μεθόδιο Ντελή, Τάσο Μόκα και Φώτιο Ντίνη.

Τέλος ευχαριστώ τον συνάδελφο αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γοργόλη, την περιφερειακή σύμβουλο Αναστασία Τάσσιου, τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Άρτας, τη διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Ματίνα Μπέση, την πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δήμου Ηγουμενίτσας Χριστίνα Τζέλλου , την πρόεδρο του κέντρου πρόληψης Αριάδνη Αλέκα Κοτσώνη, τους teachers 4 europe, τους διευθυντές των σχολείων που συμμετείχαν και το Angelika Pallas για τη φιλοξενία.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Παιδείας
Αντιγόνη Φίλη

In this article

Join the Conversation