Μνημόνιο συνεργασίας δήμου Σουλίου και ΟΑΕΔ για πρόγραμμα κατάρτισης αργυροχοίας & αρωματικών φυτών

Με βασικό στόχο τη κατάρτιση και η βελτίωση των ικανοτήτων των πολιτών, για την ένταξης τους στην παραγωγήκαι πώληση του προϊόντος

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του δήμου Σουλίου και του ΟΑΕΔ για ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης για αργυροχοία & αρωματικά φυτά, θα υπογραφεί μετά απο αποφαση του δημοτικού συμβουλίου και ύστερα απο επικοινωνια με τον οργανισμό απασχολήσεως εργατικού δυναμικού.

Τα μέρη, στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου, μπορούννα αξιοποιήσουν τις εμπειρίες και τις δυνατότητές τους, προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίεςκαι να υλοποιηθούν δράσειςκαι παρεμβάσεις προς όφελος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Τοπικής Ανάπτυξης

Αυτό το πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ τους δια των κοινών τους ενεργειώνθα συμβάλλει στη βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού , στηναπόκτηση εργασιακής (πρακτική άσκηση) εμπειρίας και στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμωνδράσεων προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης .

Από αυτή την συνεργασία εκτιμάται ότι θααναπτυχθούν πολύτιμες συνέργειες, πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και οικονομίες κλίμακαςστοκρίσιμο πεδίο της τοπικής ανάπτυξης, γεγονός που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών

Το αντικείμενο του παρόντος μνημονίου είναι η συνεργασία του ΟΑΕΔ με τον Δήμο Σουλιου για την υλοποίηση Εξειδικευμένου Προγράμματος Κατάρτισης με αντικείμενο τα Αρωματικά Φυτά , την αργυροχοία και την χρυσοχοΐα, για τους πολίτες του Δήμου .

Για τον λόγο αυτό θα συνδιαμορφωθεί ένα BusinessPlan με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος

Ο πρώτος συμβαλλόμενος, (ΟΑΕΔ) αναλαμβάνει την υλοποίηση του ανωτέρω ΕξειδικευμένουΠρογράμματος Κατάρτισης και θα διαθέσει τα απαραίτητα εκπαιδευτικά μέσα και υλικά καθώς καιεκπαιδευτές.

Ο δεύτερος συμβαλλόμενος (Δήμος Σουλίου ), θα διαθέσει τους καταρτιζόμενους, οι οποίοι θα είναικάτοικοι του Δήμου Σουλίου ,τους χώρους υλοποίησης των Εξειδικευμένων προγραμμάτωνκατάρτισης.

Για την επίτευξη του επιδιωκόμενου αποτελέσματος , ο Δήμος δεσμεύεται να παραχωρήσει στουςκαταρτιζόμενους , χώρο για απόσταξη και τυποποίηση των αρωματικών φυτών και για τηνεκπαίδευση στην αργυροχοια και χρυσοχοΐα και να προβεί στην δωρεάν παραχώρησητης χρήσητων απαιτούμενων χώρων ή ακινήτων (όπως π.χ. χωράφια) με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου ( άρθρο 185 του Ν. 3463/2006 ) και σε περίπτερο πώλησης των παραγομένων προϊόντων σε όσο το δυνατόν χαμηλή τιμή, σύμφωνα με τηνκείμενη νομοθεσία.

Ο βασικός στόχος των προγραμμάτων Κατάρτισης είναι η κατάρτιση και η βελτίωση των ικανοτήτων των πολιτών, για την ένταξης τους μετά το Εξειδικευμένο πρόγραμμα κατάρτισης στην παραγωγήκαι πώληση του προϊόντος

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι καταρτιζόμενοι θα λάβουν «ΒεβαίωσηΟλοκλήρωσης της Κατάρτισης» από τον ΟΑΕΔ.

 

In this article

Join the Conversation