10.000 τονους απορρίματα, ζητά να μεταφέρει η Λευκάδα.

Τα ίδια, Παντελάκη μου, τα ίδια, Παντελή μου...

Την Κέρκυρα προσπαθεί να προλάβει η Λευκάδα για να μεταφέρει πρώτη απορριματα στην Ήπειρο, αφού με σχετικό αίτημα του, ζητά την μεταφορά δέκα χιλιάδων τόνων απορριμμάτων, εκ των οποίων πέντε χιλιάδες άμεσα και πέντε χιλιάδες στους επόμενους μήνες, δεματοποιημένα, εκμεταλλευόμενη έτσι την δοκιμαστική λειτουργία του εργοστάσιου.

Μάλιστα ο δήμαρχος Λευκάδας, θέλει να μας αφήσει προίκα το υπόλοιπο από την επεξεργασία των απορριμάτων, που σημαίνει πως αυτό θα καταλήξει στους ΧΥΤΑ της περιοχής.

Η Λευκάδα είχε αιτηθεί και στο παρελθόν κάτι ανάλογο (ειναι η 4η φορά που προσπαθεί κάτι τέτοιο ο δήμος Λευκάδας), ενώ τον Ιούνιο του 2016, μετά από πιέσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή, φτάσαμε σε σημείο να εκδοθεί και η σχετική απόφαση από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, όμως η μεταφορά δεν προχώρησε εξ αιτίας και των σφοδρών αντιδράσεων από τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχο αίτημα ο δήμος Λευκάδας, έστειλε μόλις προ λίγων ημερών και προς τον ΦΟΔΣΑ 3ης διαχειριστικής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας να δεχθεί στον ΧΥΤΑ Παλαίρου 8.000-10.000 τόνους απορριμμάτων, για χρονική διάρκεια ενός έτους. Η ποσότητα αυτή θα είναι για ένα χρόνο, σύμφωνα με το αίτημα, προκειμένου να αντιμετωπίσει προσωρινά η Λευκάδα το οξύτατο πρόβλημα διάθεσης των απορριμμάτων της που έχει προκύψει εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε στη χωματερή

In this article

Join the Conversation