Βίντεο | Ο Μάριος Κάτσης στην εκπομπή Kontra24 για την τρέχουσα επικαιρότητα

Τι ειπε για: Την επέτειο Γρηγορόπουλου, τις παροχές της κυβέρνησης, την συμφωνία των Πρεσπών και τις υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς.

Στην εκπομπή Kontra24 του Αιμίλιου Λιάτσου, βρέθηκε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, με την συζήτηση να απασχολεί η τρέχουσα κοινωνική, πολιτική και οικονομική επικαιρότητα, και πιο συγκεκριμένα, η επέτειος Γρηγορόπουλου, οι παροχές της κυβέρνησης, η συμφωνία των Πρεσπών και οι υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς.

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημεiώσε:

– η εξέγερση της νεολαίας το Δεκέμβρη του 2008 και η άδικη και αναίτια δολοφονία του 15 χρόνου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έφερε τα αδιέξοδα και τις αγωνίες της νέας γενιάς στο επίκεντρο, αφουγκραζόμενη έτσι πιο νωρίς από τον καθένα, την οικονομική κρίση που έρχονταν.

– πάνω από 3δις € θα πέσουν στην ελληνική οικονομία έως το τέλος του 2018, ελαφρύνοντας την κοινωνία και αποκαθιστώντας αδικίες, όπως ακριβώς δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ και ψηφίσαμε στη Βουλή, για να αποτυπωθεί έτσι η έξοδος από τα μνημόνια στην πράξη.

– να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, όσοι πόνταραν πολιτικά στην περικοπή των συντάξεων και καταστροφολογούν κατά συρροή. Η έξοδος από τα μνημόνια, η πολιτική βούληση, η μεθοδολογία στη διαπραγμάτευση, η καλή πορεία της οικονομίας και η διαφάνεια στα δημόσια οικονομικά, πιστώνονται στην σημερινή Κυβέρνηση, που κατάφερε να καταργήσει μια απαράδεκτη απαίτηση των δανειστών.

– η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ακολουθηθεί κατά γράμμα και να μην αναιρεί το πνεύμα της, πνεύμα συνεργασίας, συνανάπτυξης και ειρηνικής γειτονίας που την διέπει. Σε κάθε περίπτωση η χώρα μας και το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει τον τελευταίο λόγο. Είναι προς το συμφέρον της χώρας μας να λύνει εκρεμμότητες και χρόνια ανοικτά ζητήματα, με ενεργητική εξωτερική πολιτική, αναβαθμίζοντας έτσι το ρόλο της ως περιφερειακή δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας στα Βαλκάνια.

– Απαράγραπτες οι πολιτικές ευθύνες των Κυνερνήσεων που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τα μνημόνια.

– Οι υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς επί Πρωθυπουργίας κ. Σημίτη, αποδεικνύουν ότι, είτε δεν γνώριζε τι έπρατταν κορυφαίοι υπουργοί και συνεργάτες του, δείγμα ανικανότητας, είτε γνώριζε απόλυτα, όποτε φανερώνει συνενοχή. Δεν ξέρω ειλικρινά τι είναι χειρότερο από τα δύο, και θα ένιωθα πολύ άβολα αν ήμουν στη θέση όσων εκτέθηκαν και έσπευσαν να του συμπαρασταθούν, στη δήθεν πολιτική του στοχοποίηση από τη σημερινή Κυβέρνηση.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!