Εύκολα η ΚΑΕ Παραμυθιά στην Κέρκυρα με τις Αλυκές +BINTEO

Γράφει για την paramythia-online.gr, ο Δημήτριος Ντόκος

Νικών συνέχεια για την ομάδα της ΚΑΕ Παραμυθιά καθώς επιβλήθηκε στο Κυριακάτικο εκτός έδρας αγώνα με 50-67 με αντίπαλο την ομάδα των Αλυκών Κέρκυρας.

Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη για την Παραμυθιά (με δύο εκτός έδρας νίκες) που πλέον μπορεί να συνεχίσει με μεγαλύτερη άνεση στην διοργάνωση καθώς έχει παγιωθεί στην τέταρτη θέση του ομίλου.

Ο αγώνας είχε αγωνιστικό ενδιαφέρον μόνο στο πρώτο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να μένουν από ενέργεια στο τρίτο δεκάλεπτο, ύστερα και από την πιεστική άμυνα της Παραμυθιάς σε όλο το γήπεδο και τους αιφνιδιασμούς που αποτελούν χαρακτηριστικό στοιχείο της εφετινής νεανικής ομάδας.

Στα του ματς τώρα ο αγώνας ξεκίνησε με την Παραμυθιά να προσπαθεί να ξεφύγει στο σκορ με γρήγορο ρυθμό και κακά όμως ποσοστά στα ελεύθερα σουτ που επιχείρησε. Η διαφορά πήγε σχετικά γρήγορα στους 6 πόντους αλλά τα συνεχόμενα λάθη των φιλοξενούμενων και τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ των γηπεδούχων έφεραν την ισορροπία και ανατροπή για το 17-13 υπέρ των “Κερκυραίων” στην λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Παραμυθιά βελτιώθηκε αισθητά χωρίς όμως να έχει διάρκεια, με τα λάθη και τις επιπόλαιες επιλογές να δίνουν δικαίωμα στης Αλυκές να ελπίζουν στο 30-32 σκορ ημιχρόνου. Το δεύτερο ημίχρονο είχε εντελώς διαφορετική εικόνα και εξέλιξη υπέρ της Παραμυθιάς. Η είσοδος του Κούρτη στο έναρξη του ημιχρόνου, που βοήθησε σημαντικά στα αμυντικά ριμπάουντ καθώς και στην δυνατή άμυνα, έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στου φιλοξενούμενους τρέχοντας ένα 5-12 επιμέρους σκορ για να προηγηθούν με διψήφιο αριθμό πόντων.

Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με 9-16 υπέρ της Παραμυθιάς και το σκορ στο 39-48. Η πίεση και η βελτίωση στα ποσοστά από την περιφέρεια ανέβασαν την διαφορά πάνω από τους 15 πόντους, με τον νεαρό Βάτσιο να ηγείται στο σκορ πετυχαίνοντας το ένα καλάθι μετά το άλλο, έχοντας σκοράρει τους 12 από τους 19 συνολικούς πόντους της Παραμυθιάς στο τέταρτο δεκάλεπτο και να είναι συνολικά ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 27 πόντους στην καλύτερη εφετινή του εμφάνιση. Τα τελευταία 2 λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τους δυο προπονητές να χρησιμοποιούν πολλές αλλαγές.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ΚΑΕ Παραμυθιάς εντός έδρας την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στης 6 το απόγευμα με αντίπαλο την υπολογίσιμη ομάδα Άνω Πόλη Άρτας.

Δεκάλεπτα: 13-17, 30-32, 39-48, 50-67
Διαιτητές: Μπουχατιάρης-Ρούγκας

ΚΑΕ Παραμυθιά (Κωστίδης Π.): Αθανασίου Γ. 3, Ανδρέου 7, Αθανασίου Χ.11, Βάτσιος 27 (3),Ντάγκας, Λατσός 11 (1), Πάκος-Τσιάνης, Σιούτης 2, Ρεσβάνης 3, Γούσιας, Κούρτης 3(1).

Αλυκές Κέρκυρας (Πλαστάρας): Μπουκουτέλης 6, Πλαστάρας , Ανδρεάδης , Μακρής 9(1), Κοντογιώργης 4, Κακαράντζας , Καρλόνας , Καραγιάννης 18, Κοντοριώργης 9 (1), Στυλιανός Ντέλης 8, Κυριαζής.

Δειτε την αθλητική εκπομπή του Corfu tv, με ρεπορτάζ και συνεντευξεις απο το παιχνίδι

Δημήτριος Ντόκος

In this article

Join the Conversation