Κάτσης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηγηθεί ενός μεγάλου Δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου απέναντι στην ακροδεξιά και το νεοφασισμό”

ΒΙΝΤΕΟ απο την εκπομπή “Μαζί το Σαββατοκύριακο” της ΕΡΤ1, με τον Γ. Σκάλκο και την Ν. Κασιμάτη

Παρουσία του βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση στην εκπομπή “Μαζί το Σαββατοκύριακο” της ΕΡΤ1, με τον Γ. Σκάλκο και την Ν. Κασιμάτη, το πρωί του Σαββάτου 15/12/2018.

Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης:

– Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας, τον Οκτώβρη του 2019.
λάθος ο όρος “παροχολογία”, άλλωστε ό,τι εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ έχει ήδη νομοθετηθεί και επιπλέον προσβάλει τη νοημοσύνη των πολιτών που έβαλαν πλάτη να βγούμε από τα μνημόνια, να μη προχωρήσουμε σε ελαφρύνσεις τώρα που η οικονομία ανακάμπτει και υπάρχει το περιθώριο.
– Η έξοδος από τα μνημόνια δεν ήταν αυτονόητη εξέλιξη, οι προηγούμενες Κυβερνήσεις έφερναν το ένα μνημόνιο πίσω από το άλλο, δεν έπιασαν ποτέ τους στόχους, δεν ρύθμισαν το δημόσιο χρέος και είχαν μάλιστα στον πυρήνα της πολιτικής τους, τις νεοφιλελεύθερες συνταγές του ΔΝΤ.
– ψηφίσαμε ήδη την κατάργηση του μέτρου μείωσης των συντάξεων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες, το τέλος επιτηδεύματος σε συνεταιρισμένους αγρότες, η μείωση του φόρου των επιχειρήσεων, την κατάργηση του φόρου στο κρασί, δώσαμε κοινωνικό μέρισμα για 2η συνεχή χρονιά και τρίτη στη σειρά μαζί με τη 13η σύνταξη, κ.α επίκειται η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου ενώ έχουν ήδη επαναφερθεί οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων.
– τα δύο αντίθετα πολιτικά σχέδια είναι απο τη μία αυτό που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και αφορά τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και από την άλλη αυτό της ΝΔ που αφορά την ολιγαρχία και τις ελίτ.
– ο λαός της Μακεδονίας, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και ο Πρωθυπουργός, εξέπεμψαν χθες ένα ισχυρό μήνυμα Δημοκρατίας, αντίστασης και ελευθερίας, απέναντι στο σκοτάδι, την ακροδεξιά και την πατριδοκαπηλεία.
– δεν γίνεται να μας κουνάνε το δάχτυλο όσοι χρεοκόπησαν τη χώρα και τώρα κρύβονται πίσω από τις χλαμύδες και τις περικεφαλαίες, παριστάνοντας τους πατριώτες ενώ είναι πατριδοκάπηλοι.
– ανατριχιαστικά όσα ακούστηκαν στο συνέδριο της ΝΔ, δηλαδή να τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδέες του. Είναι βαθιά αντιδημοκρατικές και ακροδεξιές απόψεις.
– Η κατηγορία ότι πούλησε ο ΣΥΡΙΖΑ τη Μακεδονία για τις συντάξεις, είναι επικίνδυνη και γραφική ταυτόχρονα. Δεν είναι δυνατόν να θεωρούν ολόκληρη η Διεθνής κοινότητα και οι θεσμοί (OHE, EE, NATO, Κομισιόν, Eurogroup) έκαναν συμπαιγνία με τον “διαβολικό Τσίπρα” για να πληγεί ο κ.Μητσοτάκης. Γιατί ψηφίσαν τότε ένα προϊόν προδοσίας όπως θεωρούν τη μείωση των συντάξεων, και γιατί δεν δεσμεύονται ότι θα καταργήσουν τη συμφωνία αν αυτή κυρωθεί;
ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηγηθεί στις επόμενες εκλογές ενός μεγάλου Δημοκρατικού και προοδευτικού μετώπου απέναντι στην ακροδεξιά και τον νεοφασισμό. Είναι χρέος του απέναντι σε όσους πολέμησαν για τα ιδανικά, για τις αξίες και την Ελευθερία.

Στο πάνελ με τους Μ.Γραμματικάκη (το Ποτάμι) – Χ.Κεφαλίδου (ΚΙΝ.ΑΛΛ)

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

In this article

Join the Conversation