Τοπικο ΚΚΕ (μ-λ): Η κυβέρνηση μας μπλέκει σε επικίνδυνα πολεμικά μονοπάτια.

Το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης απ’ τους Αμερικάνο - νατοϊκούς είναι πολύ σοβαρό και επικίνδυνο ζήτημα.

Η άρχουσα τάξη της χώρας και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της (ΗΠΑ-ΕΕ), έχουν συμφέρον απ’ το προχώρημα της επίθεσης απέναντι στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης με μισθούς και μεροκάματα που δεν καλύπτουν την εργατική τάξη ούτε για τα απολύτως απαραίτητα. Οι συντάξεις έχουν βυθιστεί ενώ το κόστος για περίθαλψη και φάρμακα, οι φόροι, εξανεμίζουν κι αυτές τις συντάξεις πείνας. Αγρότο–κτηνοτρόφοι βλέπουν το κόστος παραγωγής και τη φορολογία απ’ τη μια να ανεβαίνουν κι απ’ την άλλη οι τιμές πώλησης να κατρακυλούν με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να εγκαταλείπουν το επάγγελμα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά τις τεράστιες περικοπές με τα μνημόνια απειλούνται κι αυτοί με απολύσεις. Ενώ η νεολαία κατά συντριπτική πλειοψηφία στην ανεργία με πτυχία ή χωρίς, κάνοντας δουλειές του ποδαριού.
Η αρπαγή φιλέτων της χώρας και ολόκληρων περιοχών σε στεριά και θάλασσα από ξένα επιχειρηματικά μεγαθήρια για δική τους εκμετάλλευση. Η αρπαγή πλούτου και το ξεπούλημα παραγωγικών μονάδων. Η ερήμωση του τόπου και η καταστροφή του περιβάλλοντος.

Σ’ αυτή τη γραμμή της επίθεσης και δεμένο με τον ξένο παράγοντα περπατάει όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό της χώρας. Από Τσίπρα – Καμμένο που είναι κυβέρνηση και το σφαγέα των δικαιωμάτων Μητσοτάκη, τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ μέχρι τη φασιστική συμμορία της Χ.Α.

«Τελειώσαμε με τα μνημόνια» λέει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μόνο που δεν ακούμπησαν ούτε ένα νόμο απ’ τους εκατοντάδες που έφεραν το λαό σ’ αυτή την κατάσταση. Η κυβέρνηση όσο κι αν προσπαθεί με τα προεκλογικά επιδόματα να κρύψει ότι δίνει πίσω μισό ξεροκόμματο γιατί κλέβει 100, η πολιτική της μιλά από μόνη της.

Ελαστικοποίηση της εργασίας, δουλειά την Κυριακή, χτύπημα συλλογικών συμβάσεων, αντιασφαλιστικός νόμος, κατάργηση εργατικών ατυχημάτων, αύξηση φόρων, πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, ΕΝΦΙΑ είναι ενδεικτικά. Παράλληλα η «δημοκρατική» κατά τον Τσίπρα κυβέρνηση απλώνει τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής με το νόμο για κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, με Ματ και ξύλο σε διαδηλωτές και απεργούς. Ενώ ταυτόχρονα χαϊδεύει και ξεπλένει τους ναζιστές μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής που συνεχίζουν να δολοφονούν μετανάστες. Η κυβέρνηση δηλαδή συνεχίζει την επίθεση στις λαϊκές κατακτήσεις. Αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο ευχαριστημένα τα ξένα αρπακτικά απ τις υπηρεσίες της.

Εργάτες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αγρότο-κτηνοτρόφοι, φοιτητές, μαθητές

Η κυβέρνηση και η άρχουσα τάξη που υπηρετεί, μας μπλέκουν σε επικίνδυνα πολεμικά μονοπάτια. Το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης απ’ τους Αμερικάνο – νατοϊκούς είναι πολύ σοβαρό και επικίνδυνο ζήτημα. Οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους κύρια με τους Ρώσους εξαπολύουν μια σειρά από πολεμικές επεμβάσεις αποσταθεροποιώντας την περιοχή, αυξάνοντας τους τοπικούς ανταγωνισμούς (πχ ελληνοτουρκικά), αιματοκυλώντας λαούς, δημιουργώντας καραβάνια προσφύγων. Υπηρετώντας πιστά τους αμερικάνους Τσίπρας και Καμμένος στρώνουν βάσεις αμερικανικές σ’ όλη τη χώρα. Αγκαλιάζονται με το σιωνιστικό Ισραήλ και το φασιστικό καθεστώς της Αιγύπτου, βάζοντας τη χώρα στο μάτι του κυκλώνα. Ταυτόχρονα τρέχουν σαν υπηρέτες των αμερικάνων στα Βαλκάνια να προωθήσουν την επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς με τη συμφωνία των Πρεσπών. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι ο λαός μπαίνει σε μια περιοχή που μυρίζει μπαρούτι και εθνικισμούς.

Λαός και νεολαία πρέπει άμεσα να παλέψουν στην κατεύθυνση του Μετώπου Αντίστασης. Να σπάσουν τη μαυρίλα των εξελίξεων αυτών. Να διαλύσουν κάθε εκλογική αυταπάτη που σπέρνουν και τα αριστερά κόμματα (ΚΚΕ – ΛΑΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στο λαό. Ότι δικαίωμα κατέκτησε ο λαός το κατέκτησε με θυσίες. Με την πάλη του. Η επίθεση δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν την σταματήσει ο λαός με αγώνες. Όσο ατονούν οι αντιστάσεις του λαού και της εργατικής τάξης τόσο οι μαύρες φωνές που δηλητηριάζουν το λαό με μίσος για τους γειτονικούς λαούς και κρύβουν τους εχθρούς μας θα πληθαίνουν. Σε κάθε χώρο δουλειάς με εμπιστοσύνη στις λαϊκές δυνάμεις, στην εργατική τάξη και τη νεολαία να αναζωπυρώσουμε εστίες αντίστασης και διεκδίκησης.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ και ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΕΞΩ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΒΑΣΕΙΣ! ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΕ
ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ.
ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ! ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ, ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ!

In this article

Join the Conversation