Πόσο θα ειναι το έκτακτο επίδομα θέρμανσης στην Θεσπρωτία

12 εκατ. ευρώ για όλη την χώρα που προέρχονται από το υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού.

Δημοσιεύτηκε η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την καταβολή του έξτρα επιδόματος θέρμανσης, προκειμένου να αντισταθμιστεί η επιβάρυνση των νοικοκυριών από τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου θέρμανσης.

Το ποσό που θα διατεθεί, ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ και προέρχεται από το υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού. Τα ποσά που αναλογούν θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 28 Δεκεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με την απόφαση (ΠΟΛ.1226/2018) που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπλ. ΥΠΟΙΚ Γιώργος Χουλιαράκης και η υφυπουργός Οικονομικών Αικατ. Παπανάτσιου το επίδομα είναι διπλάσιο για τις κρύες περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα για 9 Νομούς.

Πρόκειται για τους Νομούς Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας, που θα λάβουν 25 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης. Στους υπολοιπους Νομούς η επιδότηση ανέτχεται σε 12,5 λεπτά του ευρώ.

Ειδικότερα, στην Γ΄ κλιματική ζώνη οπου βρήσκεται η Θεσπρωτία, για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης χορηγείται ποσό επιδόματος 0,125 ευρώ

Σύμφωνα με την απόφαση τα χρηματικά ποσά που θα προκύψουν από νέα εκκαθάριση καταβάλλονται έως 28-12-2018.

In this article

Join the Conversation