Κάτσης: To 2019 θα βάλει διλήμματα και επίδικα στο τραπέζι

Η συνέντευξη Σημίτη κοινή συνισταμένη του παλιού πολιτικού συστήματος

Η συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη είναι η κοινή συνισταμένη του παλιού πολιτικού συστήματος που επιδιώκει να ξαναπάρει την εξουσία με κάθε τρόπο και φτιάχνει και το αφήγημα για την επόμενη ημέρα, προκειμένου να ξαναβάλει την χώρα σε περιπέτειες και μνημόνια, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης μιλώντας “Στο Κόκκινο” και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

To 2018, ήταν μία χρονιά που καθορίζει και τις επόμενες χρονιές, το 2019 θα βάλει τα διλήμματα και τα επίδικα στο τραπέζι.

Θα είναι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις δυνάμεις του παλιού συστήματος, της αδράνειας, που λεηλάτησαν την χώρα και την οδήγησαν στην καταστροφή από την μία και από την άλλη τις δυνάμεις που επιδιώκουν να λύσουν προβλήματα που χρόνιζαν, να βγάλουν την χώρα από την κρίση, να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο, η κουλτούρα, η νοοτροπία, η στρατηγική, είπε ο κ. Κάτσης.

Υπάρχουν (εκτός των εξωτερικών παραγόντων) και σημαντικοί ενδογενείς παράγοντες που οδήγησαν στην χρεοκοπία και την κρίση, η συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη είναι η κοινή συνισταμένη του παλιού πολιτικού συστήματος που επιδιώκει να ξαναπάρει την εξουσία με κάθε τρόπο και φτιάχνει και το αφήγημα για την επόμενη ημέρα, προκειμένου να ξαναβάλει την χώρα σε περιπέτειες και μνημόνια, να ακολουθήσει την λογική της εσωτερικής υποτίμησης, της λιτότητας, της αποδιάρθρωσης της αγοράς εργασίας, της περιστολής των δικαιωμάτων, της παραχώρησης όλων αγαθών στους ιδιώτες, όπως τόνισε.

In this article

Join the Conversation