Τι λεει η πολιτική προστασία του δήμου Σουλίου για την επερχόμενη κακοκαιρία

Σε επιφυλακή ο μηχανισμός προληπτικά

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σουλίου, ανακοινώνει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), νέα επιδείνωση του καιρού από απόψε (ΤΕΤΑΡΤΗ 02-01-2019) το βράδυ και από τα Βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τις καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες – κυρίως – περιοχές και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά:

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν απόψε το βράδυ στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της δυτικής Στερεάς, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (03-01-2019) χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ
Περιορισμός μετακινήσεων στις απόλυτα αναγκαίες
Σε περιοχές όπου έχει δημιουργηθεί παγετός απαιτείται προσοχή όταν οδηγείτε. Ενημερωθείτε για την κατάσταση του οδικού δικτύου και έχετε αντιολισθητικές αλυσίδες.
Αν μετακινείστε πεζοί, φορέστε κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!